Nejkrásnější čínské smartphony budou lákat hlavně ženy. Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus

  • Huawei představilo dosud nejelegantnější smartphony
  • Nova 2 a Nova 2 Plus cílí hlavně na něžnější pohlaví
  • Nabídnou nadstandardní zvuk i selfie fotoaparát

Loni na veletrhu IFA 2016 v Berlíně Huawei překvapilo uvedením poměrně nečekané dvojice smartphonů Huawei Nova a Nova Plus. Co na tom, že novinky lehce kanibalizovaly vlajkovou P9 a její deriváty – nějakým rozumným způsobem se zřejmě prodávaly, a tak není důvod vyhýbat se nástupcům. Čínská společnost představuje modely Huawei Nova 2 a Nova 2 Plus.

Řada Nova se loni pokusila profilovat na ženy a v tomto trendu setrvává i nová generace. Smartphony přinášejí krásné, celokovové tělo, troufáme si tvrdit, že zatím vůbec nejlíbivější ze všech dosavadních modelů Huawei. Na zadní straně najdeme dvojici fotoaparátů (bez značky Leica, kterou si Huawei nechává pro top modely), čtečku otisků a proužky pro antény natlačené až k samotným okrajům.

Důraz na zvuk a fotky

Přední strana obsahuje pouze displej, logo a potřebné senzory – žádné Home tlačítko zde nenajdeme. Zástupkyně řady Nova 2 se snažily minimalizovat okraje, ale prostor nad a pod displejem je pořád poměrně velký. Hlavním lákadlem obou novinek má být přední fotoaparát s 20Mpx snímačem pro ještě lepší selfie snímky. Barvy se inspirují tím nejlepším z P10 (modrá, zelenkavá, zlatá, černá a růžová). Smartphony jsou krásně štíhlé s tloušťkou těsně pod 7 mm.

A čím se novinky vzájemně liší? Překvapivě pouze fyzickou velikostí a s tím spojenými parametry. Huawei konečně pochopilo, že skutečná Plus varianta má být opravdu jen zvětšeným základním modelem s větší baterií. A přesně tak to u Nov 2 je: displej 5 palců Full HD vs. 5,5 palce Full HD a baterie 2 950 mAh vs. 3 340 mAh. Ostatní parametry (osmijádro Kirin 659, 4 GB operační paměti, duální hlavní fotoaparát 12+8 Mpx se světelností f1.8 a přední 20Mpx fotoaparát, Hi-Fi audio čip AK4376A, Android 7.0) jsou totožné. Jediné, v čem byl vyšší model posílen, je vnitřní úložiště, které je dvojnásobné (64 vs. 128 GB).

Nové Novy jsou skutečně velmi příjemným přírůstkem do již tak košatého portfolia Huawei. Zatím byly představeny pouze v Číně, a tak můžeme hádat zda a kdy se dostanou do Evropy. Cenově by se měly vmáčknout někam mezi P10 Lite a P10, což znamená manévrovací prostor mezi 10-15 tisíci korun. Modely budou nepříjemnou konkurencí pro sesterskou značku – zejména zatím nepředstavený Honor 9 a také již prodávaný Honor 8 Pro.

Diskuze (5) Další článek: Wallzy Pro: vyberte si z 18 tisíc pozadí to pravé. Zn.: dočasně zdarma

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Manévrovací prostor, Deriváty, SMA, Home tlačítko, Plus, Přední strana, Čínská společnost, Cin, Dosavadní model, Přední fotoaparát, Ostatní parametry, Nov, Zen, Celokovové tělo, Lickster, Základní model,