10 nejvýkonnějších Androidů za únor. Žebříček ovládl Snapdragon 8 Gen 3, Samsungy s Exynosem ztrácejí

Benchmark Antutu zveřejnil globální žebříček Top 10 nejvýkonnějších androidových smartphonů za únor 2024. Statistika je sestavena na základě aplikace Antutu Benchmark pro Android verze 10. Žebříčky z předchozích měsíců si můžete prohlédnout v galerii tohoto článku, bodově ale nejsou hodnoty naměřené v Antutu V9 a V10 porovnatelné.

Pravidla pro umístění do žebříčku jsou stále stejná – je třeba, aby měření proběhlo alespoň na tisíci kusech daného modelu a hodnoty vycházející z měření jsou zprůměrované. Pro přehlednost přidává Antutu u každého modelu kromě jeho čipsetu také údaj o kapacitě operační paměti a vnitřního úložiště, což jsou parametry, které celkový výsledek přímo ovlivňují.

Top třída

V únoru převzala kontrolu nad žebříčkem nejvýkonnějších Androidů čtveřice smartphonů s čipsetem Snapdragon 8 Gen 3. Bodově už se ve verzi Antutu V10 pohybujeme nad hranicí 2 milionů. Částečně upravený čipset pro Samsung Galaxy S24 Ultra, ale i pro Evropu určené alternativní Exynosy 2400 v menších modelech S24 už zaostávají s odstupem zhruba deseti procent. Druhou půlku žebříčku tvoří telefony s předchozí verzí Snapdragonu 8 Gen 2.

Klepněte pro větší obrázek

Vyšší třída

Antutu sleduje i samostatnou kategorii smartphonů vyšší výkonnostní třídy. Nejedná se přímo o vlajkové modely s aktuálně nejvyššími řadami čipsetů, ale spíše telefony, které používají o něco slabší procesory, případně rok dva staré čipsety z bývalé nejvyšší řady. Nejčastěji zastoupeným procesorem jsou v této části žebříčku čipsety Dimensity 8300 a 8200 od Mediateku nebo Snapdragon 7+ Gen 2 od Qualcommu. Se skóre v Antutu V10 se telefony pohybují většinou okolo hranice milionu bodů.

Klepněte pro větší obrázek

Aktuální kompletní žebříček nejvýkonnějších smartphonů podle benchmarku Antutu si můžete prohlédnout zde.

Diskuze (2) Další článek: Apple umí aktualizovat iPhony, které jsou ještě zabalené v krabičce. Podobné řešení na trhu zatím nikdo nemá