Nová „áčka“ si od Samsungu Galaxy S8 vezmou nejen design, ale i název

Samsung má začátkem příštího roku představit novou generaci modelů řady Galaxy A (2018), u nichž nás čeká změna v samotném označení telefonů. Spekulovalo se o ní sice již dříve, ovšem až nyní situaci rozřešila certifikační autorita Bluetooth SIG. Nově připravované modely nebudou označeny jako Galaxy A5 (2018) a Galaxy A7 (2018), ale ponesou názvy, které bude reflektovat jejich vzdálenou příslušnost k modelové řady Galaxy S8.

Nové modely od Samsungu tak ponesou označení Galaxy A8 (SM-A530F) a Galaxy A8+ (SM-A730F). Základní model bude nástupcem letošního Galaxy A5 (2017) ovšem v těle A3 (2017), „pluskový“ model pak bude analogicky nástupcem Galaxy A7 (2017) v těle rozměrů A5 (2017). Osmička má Samsungu pomoci s „identitou“ telefonu, resp. jeho příbuznosti s Galaxy S8. Oba smartphony totiž mají přijít na trh s bezrámečkovým „Infinity“ displejem, který debutoval právě u letošních „es osmiček“. V některých tabulkách jsou telefony doplněny rokem 2018, ten by však měl být při představení telefonů úplně vypuštěn.

Nové modely budou vzhledově vycházet z Galaxy S8 a mají běžet na Exynosu 7785 se 4GB operační pamětí.  Plus verze by měla mít větší displej, větší baterii a zřejmě také duální kamerku pro selfie. Ve specifikacích zřejmě najdeme i Bluetooth 5.0 či podporou dvou SIM karet. Představení novinek se očekává začátkem příštího roku, zřejmě na veletrhu CES, kde byly představeny i letošní modely řady Galaxy A (2017).

Infinity displej se poprvé ukázal u Samsungů řady Galaxy S8:

Diskuze (10) Další článek: Červená stále táhne. Samsung má novou barvu pro Galaxy S8

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A7 (2017), Sam, Galaxy s, Displej, Letošní model, Galaxy a, Modelová řada, Śamsungu Galaxy, Příští rok, Model řady, DESI, Certifikační autorita,