Novo7: tablet s Andoidem 4.0 pod 100 dolarů

Pošilháváte po tabletu s Androidem, ale odrazuje vás cena? Možná vás nadchne Novo7, tablet prapodivného jména, které ovšem notně vylepšuje cena. Tablet s operačním systémem Android 4 za necelých 100 dolarů je realitou.

Samotná otevřená povaha Androidu vede spoustu výrobců k experimentování ve smyslu kolik a za co vlastně jsou koncoví uživatelé ochotni zaplatit. Můžeme se tak setkat s čínskými výrobky, jež mohou přesvědčit o svých kvalitách snad jen cenou. Na druhém konci „větve“ pak zase najdeme špičkové modely renomovaných výrobců, u kterých ale naopak cena není to, čím se výrobci pochlubí při prvním seznámení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Novo7, malý cenou, velký duchem

Novo7 je jakýsi „hybrid“ obou těchto směrů. Nenadchne nejnovějším hardwarem, ale na druhou stranu ani neurazí. V klasickém těle s mírně širším rámečkem kolem 7“ kapacitního displeje o rozlišení 800 x 480 pixelů nabízí 1 GHz (single-core) procesor, 512 MB RAM a 4 GB vestavené úložiště. Konektivitu obstarává Wi-Fi (802.11 b/g/n) a mírně záhadná možnost externího 3G, zmíněná výrobcem ve specifikacích (jinými slovy, se 3G modulem nepočítejte). Do tabletu se nastěhovalo i duo kamerek, zadní o rozlišení 2 Mpix, přední 0,3 Mpix. Android Market se nekoná, s trochou šikovnosti ho ale do tabletu neoficiální cestou dostat lze. Výrobce, čínské MIPS Technologies, osadil tablet baterií s kapacitou 4 000 mAh a chlubí se výdrží 25 hodin při poslechu hudby a 6 hodin v případě, že budete tabletu opravdu „šlapat na krk“. Další specifikace v následujícím výčtu:

  • USB port
  • HDMI konektor
  • 3,5 mm audio konektor
  • Slot na Micro SD karty 

Jedinou menší vadou na kráse je paradoxně výše zmiňovaná cena. Ta je sice stanovena na úžasných 99 amerických dolarů, tedy cca 1 850 Kč, za poštovné a balné si však výrobce naúčtuje dalších 60 dolarů. Suma sumárum necelé tři tisícovky. Jestli je cena oprávněná či nikoliv, necháme na rozhodnutí každého z vás, ale 199dolarový Amazon Kindle Fire už není daleko... Komu tablet přesto učaroval, ten se směle může pustit do objednávky.

Diskuze (13) Další článek: Dárky z e-shopu na poslední chvíli? Žádný problém!

Témata článku: , , Amazon Kindle Fire, Amazon Kindle Fire HD 7, Tab S, Dolar, Tab, Nov,