Nový Exynos má výkonem preválcovat Apple A14 Bionic. Důkazy ale zatím chybí

Samsung při oznámení čipsetu Exynos 2100 potvrdil, že brzy uvede procesory s grafickými adaptéry od AMD. Nedávný únik potvrdil, že bychom se těchto čipsetů mohli dočkat ve druhém či třetím čtvrtletí, a dnes pro vás máme skóre prvních benchmarků a jejich srovnání s čipsetem Apple A14 Bionic. Grafické důkazy sice zatím chybí, porovnání však naznačuje, že po grafické stránce by mohl budoucí Exynos převálcovat nejnovější procesor od Applu na plné čáře.

Bez screenshotů je to sice těžké uvěřit, ale zdrojem informace je korejský web IT Home, u něhož se již několikrát potvrdilo, že na svět vypouští pravdivé informace. Podle tohoto webu tak zatím neznámý čipset od Samsungu s grafikou Radeon nabídne velmi vysoký grafický výkon, což jde vidět i na níže uvedeném srovnání benchmarků GFXBench.

Benchmarky GFXBench u Apple iPhone 12 Pro s A14 Bionic:

  • Manhattan 3.1 = 120 fps
  • Aztec Ruins (normal) = 79,9 fps
  • Aztec Ruins (high)  = 30 fps

Údajné výsledky GFXBench u chystaného čipsetu řady Exynos:

  • Manhattan 3.1 = 181,8 fps.
  • Aztec Ruins (normal) = 138,25 fps
  • Aztec Ruins (high) = 58 fps

Pokud budeme srovnání věřit, bude grafický výkon obou čipsetů, tedy alespoň při pohledu na skóre, neporovnatelný. Je tedy pravděpodobné, že skutečnou konkurencí se pro budoucí Exynos stane až nástupce Apple A14. Integrace grafických čipů AMD by měla být pro čipsety Exynos dalším vítaným bonusem, což se brzy ukáže na kolbišti mobilních androidích procesorů, kde zatím stále výkonově dominuje Qualcomm.

Čipsety Exynos mají již v letošním roce dostat grafiky Radeon od AMD:

Zdroj ithome

Diskuze (61) Další článek: Čtvrtý operátor nedorazil. Kdyby ano, mohla cena mobilních dat klesnout až 4×

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , , , Nový exynos, FPS, Manhattan, Čipset, Procesor, IT Home,