O prázdninách můžete v ulicích opět potkat auta Google Street View. Mapy dostanou aktuálnější snímky

Během letních prázdnin začnou po českých silnicích, ulicích a městech opět jezdit auta Google Street View. Cílem je aktualizovat snímky v Mapách Googlu. Letos se firma zaměří hlavně na komunikace propojující města po celém území republiky. Zatím poslední sada fotografií v mapovém pohledu Street View pochází z června loňského roku.

Kromě měst a silnic, které se dají snímat prostřednictvím Street View aut, Google v Česku v minulosti zachytil i pěší zóny větších měst a další zajímavá, ale autem nedostupná místa. Pro ta se používá vozík Street View Trolley nebo speciální batoh známý jako Street View Trekker. Ten byl použit například pro nafocení Krkonošského národního parku nebo trasy Jizerské padesátky.

Vymazání na přání

Velmi citlivé téma u Street View je ochrana soukromí. Google před zveřejněním snímků zpracovává fotografie speciální technologií, která automaticky rozmazává obličeje lidí a SPZ automobilů. Fotografie lze ale upravit nebo odstranit i po jejich uveřejnění. Stačí na snímek upozornit přímo v mapách tlačítkem „Nahlásit problém“ a nechat z fotky vymazat konkrétního člověka, auto nebo třeba celý dům.

Street View je funkce Map Google, která je v současné době dostupná ve více než 85 zemích světa včetně částí Antarktidy a Arktidy. Nabízí 360stupňové snímky ulic měst, ale i přírodních a kulturních památek. V Česku je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací, aby poskytovalo co nejvěrnější obraz reality. Více informací o službě Street View a podrobnější informace o tom, kde Street View auta v současné době jezdí, naleznete zde.

Loni Street View od Googlu oslavilo 10 let:

Diskuze (1) Další článek: Startují předobjednávky smartphonu HTC U12+ v atraktivní červené barvě. Členové klubu mají slevu

Témata článku: Google, , , , , , Přírodní památka, Trekker, Prázdniny, Sada fotografií, Google Street View, Česká republika, Snímek, Celý dům, Celé území, DOS, Letní prázdniny, Vozík, Velké město, Str, Ochrana soukromí, Auto, Fotografie, Stadio, Krkonoše