O2 snižuje FUP i paušálistům, kteří dokupují megabajty

Minulý týden O2 v tichosti snížil FUP u předplacené varianty služby Mobilní internet z 500 na pouhých 100 MB na den. Jde o službu označovanou zkratkou MBB (Mobile Broad Band), která je sice technologicky naprosto shodná s balíčky Internet v mobilu (IVM), ale operátor ji prezentuje jako mobilní připojení pro notebook. Tím ale operátor v omezování služeb neskončil, denní balíčky si totiž mohou dodatečně zakoupit i zákazníci, kteří využívají paušální varianty služby Mobilní internet.

Také jim operátor snížil u 24hodinových bloků FUP z pěti set na sto megabajtů. U paušální varianty Mobilního internetu má zákazník FUP limit na celý měsíc, například 2 GB u varianty Standard. Pokud člověk prosurfuje celý FUP třeba v půlce měsíce, má tři možnosti. Buď se spokojit s rychlostí na úrovni vytáčeného připojení, navýšit si tarif, nebo si zakoupí právě denní balíček a data pak potečou plnou rychlostí.

Klepněte pro větší obrázek
Přečerpáte-li FUP limit v rámci paušálního tarifu, je jednou z možností koupě denního balíčku

Tím se dostáváme ke změně. Denní balíčky mají nově FUP 100 MB (dříve 500 MB). Operátor tuto změnu zapomněl 15. února v kompletním ceníku provést, proto už 18. února ceník opět měnil. Tentokráte v neprospěch zákazníků, kteří využívají službu Mobilní internet a platí na fakturu.


Vyjádření O2

Za Telefóniku O2 se k článku vyjádřila Blanka Vokounová z oddělení korporátní komunikace:

Rádi bychom čtenáře ujistili, že ke snížení FUP u paušálních datových zákazníků nedošlo. FUP byl snížen právě a jen u Denních balíčků.

Snížený FUP 100 MB může být uplatněn pouze u Denních balíčků zakoupených po 15.2. (popř. po 18.2. pokud je balíček zakoupen jako doplněk k paušálnímu tarifu). Žádnému zákazníkovi se tedy nemůže stát, že by si koupil produkt, u kterého byly v průběhu jeho čerpání zhoršeny podmínky.
Zákazník je vždy při koupi produktu korektně informován o platné FUP a změnu dokonce publikujeme v obou příslušných cenících s dostatečným předstihem před tím, než je nová úroveň FUP reálně uplatňována.

Žádná z našich služeb není ve vztahu k zákazníkům označována jako "MBB". Oficiální název tarifů určených pro mobilní připojení je "Mobilní internet". Označení "MBB" může být použito pouze v dokumentech čistě interního charakteru, které zpravidla podléhají režimu obchodního tajemství a jejichž šíření mimo společnost je protiprávní.

Diskuze (68) Další článek: Vodafone: nový web, Park a konečně samoobsluha

Témata článku: , , , , , , Nová úroveň, Mega +, Možnost koupě, Dok, F +, Paus, MBB, Blanka Vokounová, Mega, Kter