Odhalení: Toto jsou Samsungy Galaxy S7 a S7 Edge

Letos se Samsungu „es sedmičky“ utajit nepodařilo. Před sebou máme zřejmě finální vzhled obou modelů. Čekali jste větší změny?

O připravovaných modelech řady Samsung Galaxy S7 jsme toho napsali již hodně, vše se ale točilo okolo očekávaných specifikací. Většina z nich již byla víceméně potvrzena, protože testeři novinky již otestovali v celé řadě Benchmarků, a téměř všechny z nich také sbírají základní informace o hardwaru.

Již tedy víme, že evropské modely poběží na osmijádrovém čipsetu Exynos 8890 a 4GB RAM. Na zádech pak bude přítomen 12Mpix snímač BRITECELL (f/1.7), který by se měl podepsat pod kvalitnější snímky za horších světelných podmínek. Modely Galaxy S7 by měly přinést to, co v předchozí řadě chybělo. Vrátit se má zvýšená odolnost IP68, podpora microSD karet a dočkat se máme i baterií s větší kapacitou. Třešničkou na dortu má být Force Touch displej.

Klepněte pro větší obrázek
Toto budou letošní novinky Samsungu pro první polovinu roku - Galaxy S7 (vlevo) a Galaxy S7 Edge (vpravo)

Co nám však doposud chybělo, byla fotografie samotného vzhledu obou modelů, to vám však dnes můžeme díky úniku snímků, které vypadají jako oficiální rendery, potvrdit. Na fotce tak vidíme základní Galaxy S7 s 5,1" QHD Super AMOLED displejem a Galaxy S7 Edge s dvakrát zahnutým 5,5" zobrazovačem, který má taktéž rozlišení 2 560 × 1 440 pix.

Klepněte pro větší obrázek
„Edgová“ varianta by letos měla být pouze jedna, a to s 5,5" Super AMOLED displejem

Novinky se tedy budou poměrně výrazně podobat loňským modelům Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge+. Vývoj zahnuté varianty s 5,1" displejem by měl být podle posledních zpráv ukončen.

Zdroj přináší i některé další informace, displej má mít funkci AOD (Always-on displej), takže v omezené míře dokáže zobrazit vše potřebné, včetně staženého obsahu. Výhodou má být minimální spotřeba energie, zhruba 1 procento baterie za hodinu.

Baterie základní Galaxy S7 má mít kapacitu 3 000 mAh, u Galaxy S7 Edge si polepšíte ještě o dalších 600 mAh. První zmiňovaný model nabijete bezdrátově doplna za dvě hodiny, u S7 Edge bude trvat cca 2 hodiny a 15 minut. Procesor Exynos 8890 bude mít osm jader, čtyři výkonná jádra budou mít takt 2,3 GHz, čtveřice úspornějších jader bude taktována na 1,6 GHz. Součástí čipsetu bude i podpora LTE Cat.9.

Telefony budou dostupné ve 32GB nebo 64GB variantě, přední kamerka pro selfie má zůstat u rozlišení pěti megapixelů. Nepatrná změna se pak odehraje na zádi, ze které nemá snímač již tolik vystupovat. Na rovném povrchu by se tedy měly „kolébat“ jen minimálně.

Samsung oficiálně představí Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge na veletrhu MWC v Barceloně. Přímo z místa vám přineseme naše první dojmy ohledně všech představených novinek.

Via Venturebeat

Diskuze (65) Další článek: Podívejte se na graf, který předvídá konec mobilních Windows

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Odhalení, Samsung Galaxy s, GAL, Sam, Samsun,