Ohebný Huawei Mate X jde právě dnes do prodeje. Výrobce přidává jedno nepříjemné doporučení

Huawei začíná právě dnes prodávat svůj ohebný telefon Mate X. Zatím jen v domovské Číně, ale i tam začíná zima a výrobce přišel s netradičním upozorněním – inovativní ohebný displej telefonu byste neměli ohýbat, pokud bude venku příliš chladno. Kritickou hodnotou je -5° C, poté už je vážné riziko poškození displeje. Na omezení výrobce upozornil web GizChina.

Kvůli technologii ohebného displeje se nasazení na trh dlouho odkládalo jak Samsung Galaxy Fold, tak Huawei Mate X. Původně měly telefony přijít do prodeje už na jaře, což by z hlediska „zimního omezení“ byla přece jen vhodnější doba. Teď před zimou tento technologický nedostatek vynikne daleko zřetelněji. 

Telefon by měl ale i nadále fungovat a pokud byste potřebovali telefon používat i venku během zimního období, musíte si prostě vystačit s menším displejem zavřeného telefonu. 

Huawei Mate X se začne prodávat za cenu 16 999 juanů, což je v přepočtu 56 tisíc korun. Kdy a zda vůbec dorazí i na český trh zatím není jasné. 

Diskuze (25) Další článek: Absolutní hit! Ohebná Motorola Razr je triumf technologie a designu. Koupíte ji i v Česku

Témata článku: Huawei, , , Huawei Mate X, Zimní období, Huawei Mást X, Displej, Výrobce, Doporučení, Pro +, Telefon, Prodej