OnePlus 6 patří podle DxOMark do první desítky nejlepších fotomobilů

Francouzský test fotomobilů DxOMark Mobile si tentokrát vzal na mušku šestou generaci „zabijáka vlajkových lodí“. Je vidět, že inženýři v Číně zapracovali vedle jiných komponent i na fotoaparátů OnePlus 6, protože telefon se umístil s 96 body v první desítce nejlepších fotosmartphonů. Fotí dokonce lépe než o dva body ztrácející Apple iPhone 8 Plus.

Klepněte pro větší obrázek

Připomeňme, že smartphone používá hlavní duální fotoaparát s rozlišením 16 + 20 Mpx a čočky se světelností f1.7. Primární fotoaparát obsahuje optickou stabilizaci, sekundární slouží k přiblížení a aplikování efektů hloubky ostrosti. Kvalitativně dávají autoři testů fotoaparát OnePlus 6 na stejnou úroveň se Samsungem Galaxy S9 Plus, Apple iPhonem X nebo Google Pixelem 2.

Silnou stránkou jsou zejména statické fotografie (skóre 100 bodů), kde OnePlus 6 není vyloženě slabý v žádné disciplíně. Rezervu má sekundární foťák v detailech při bokeh efektu a při dvojnásobném přiblížení. U natáčení videa získal OnePlus 6 kvůli ztrátě detailů v některých podmínkách 87 bodů, což jej řadí stále mezi lepší průměr. Vzhledem k ceně zařízení vychází fotoaparát jako mimořádně kvalitní a schopný soupeřit s naprostou většinou konkurence.

OnePlus 6 existuje také v odvážné červené variantě:

Diskuze (16) Další článek: Týden Živě: Vnitro bez HTTPS a další události posledních sedmi dnů

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , Nejlepší foto, F +, iPhone X, První desítka, Nejlepší fotomobil, Plus, Děs, Stejná úroveň, Dobrý průměr, DX +, Primární fotoaparát, Dvojnásobné přiblížení, Šestá generace, Sekundární foťák, DxO mobil