Oppo Find X odhaluje svoji největší slabinu. Není tolik odolný proti ohybu a může se poškodit

Oppo Find X je smartphone, který od začátku budí pozornost. Nejen proto, že je to první model, se kterým čínská značka naplno vstoupila na evropský trh, ale zejména proto, že obsahuje nezvyklý vysouvací mechanismus, jenž zpřístupňuje fotoaparáty.

Právě díky této konstrukční zvláštnosti se hodně diskutuje o tom, zda vysouvací mechanismu nějak neovlivní celkovou pevnost zařízení a zda se sám časem nevychodí. Na posouzení toho druhého je zatím brzy, protože telefon je v omezené formě v prodeji zatím jen krátce, mechanickou odolnost už ale prověřil známý YouTuber, který vystupuje pod přezdívkou JerryRigEverything.

V jeho kombinovaném destrukčním testu uspělo Oppo Find X pouze v první části, která sestává ze škrábání skla a opalování displeje. Poslední ohýbací test už smartphone nepřežil a zhruba v půlce výšky se nalomil. Tím došlo ke zničení displeje a rozbití skleněných zad. Testér uvádí, že výrobce podcenil vyztužení konstrukce. Majitelé by proto na svůj Find X měli být opatrnější než na jiné telefony, zejména by si měli hlídat nechtěné ohnutí např. v zadní kapse kalhot. 

Diskuze (1) Další článek: Průhledné Xiaomi vystavuje falešný procesor. Aktualizováno o obrázky skutečného čipsetu

Témata článku: Oppo, , , , , , Oppo Find X, Skleněná záda, Channel, Celková pevnost, Telefon, Displej, Vysouvací mechanismus, Pro +, Mechanismus, Ohyb, Fail, Test, Youtuber, Posouzení, Mechanická odolnost, Evropský trh, Ohnutí, Největší slabina, První model,