Plastový Samsung Galaxy Note20 půjde hlavně po ceně. Čekejte i odlišné foťáky

Jen pár hodin poté, co německý web WinFuture vypustil do světa informace o Galaxy Note20 Ultra20, přidal i svou „trochu do mlýna“ v případě základního Galaxy Note20. Ten bude více tlačit na cenu, což se promítne v samotných specifikacích. Pokud budeme věřit spekulacím, dostane Note20 6,7" Super AMOLED+ displej, který však bude podporovat pouze 60 Hz obnovovací frekvenci, a navíc bude mít rozlišení jen 2 400 × 1 080 pix, nikoliv QHD.

Aby jihokorejci alespoň částečně zachovali jednotnost nové řady, zůstává v displeji čtečka otisků prstů. Zda bude ultrazvuková nebo optická, to se ještě teprve uvidí. Sklo na zádech bude nahrazeno plastem a změn se dočká i fotoaparát. Se 108MPx snímačem nepočítejte, nahradí jej 12MPx foťák z Galaxy S20, jemuž bude sekundovat 12MPx širokáč a 64MPx teleobjektiv. Ten zvládne 3× hybridní zoom promítnout až ve 30× Space Zoom. Podpora natáčení 8K videí ve výbavě zůstává, laserové ostření však k dispozici nebude.

O výkon se bude u menší verze opět starat Exynos 990, základní LTE varianta má být na vybraných trzích nahrazena 5G modelem. Paměti (8/256 GB) jsou stejné jako u loňského Galaxy Note10, microSD karty mají i nadále chybět. Baterie nabídne kapacitu 4 300 mAh, a máme počítat i s tím, že S Pen bude mít odezvu 26 ms (odezva stylusu u Ultry má být jen 9 ms). Samsung dále na těle zachoval stereoreproduktory, počítá s odolností IP68, s podporou dvou SIM karet, e-SIM a také se můžeme těšit na NFC. 

V některých ohledech jsou zásahy do výbavy menšího modelu dost výrazné, bude však zajímavé sledovat, jak výrazně se horší specifikace promítnou do koncové ceny tabletofonu...

Zdroj WinFuture, Twitter

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (7) Další článek: Jak fotí Sony Xperia 10 II

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note20, Výbava, Displej, Samsun, QHD, Galax Note, Odezva, Foťák, F +, Pen,