Podívejte se na první snímky z fotoaparátu Huawei P20 Pro. Umí až pětinásobný zoom

Jednou ze zásadních inovací nového vlajkového smartphonu Huawei P20 Pro je fotoaparát Leica se třemi objektivy a systémem umělé inteligence, která v automatickém režimu řídí veškerá nastavení. Čínský výrobce poprvé do svých zařízení dostává optický zoom – duální fotoaparát ve smartphonech Huawei dosud sloužil k získání více světla skrz sekundární čočku a také k efektům s rozmazáním pozadí.

Tentokrát ovšem Huawei osadil třetí čočku s odlišným ohniskem, tím pádem také jinou světelností, a může tak dosáhnout na trojnásobný optický zoom. Řešení nazvané Leica Triple Camera konkrétně obsahuje hlavní čočku (leží uprostřed) se světelností f1.6 a pod ní ukrytý 40Mpx barevný RGB senzor o fyzické velikosti 1/1,7 palce.

Primárnímu fotoaparátu dělá společnost druhá čočka (na těle telefonu stojící samostatně) s 20Mpx monochromatickým senzorem a nově také 8Mpx barevný senzor s čočkou o světelnosti f2.4, který je vybaven optickou stabilizací a inteligentní elektronickou stabilizací (AIS). Pokud fotíte „pouze“ na přednastavené 10Mpx rozlišení, lze zbývající „nevyužitou“ plochu hlavního 40Mpx senzoru poskládat dohromady s obrazem z teleobjektivu do snímku s až 5× variabilním zoomem.

Jak v jednotlivých scénách i přiblíženích fotoaparát Huawei P20 Pro funguje, jsme si mohli vyzkoušet uvnitř i ve venkovním prostředí.

Ukázkové fotografie v automatickém AI režimu:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Exteriér: Systém zaregistroval protisvětlo a upravil nastavení snížením expozice. Také sám aktivoval funkci HDR
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Interiér: fotoaparát automaticky zaostřil na logo P20. V případě květin poznala umělá inteligence objekt kytice

Ukázkové fotografie s využitím zoomu:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vlevo vždy 1× přiblížení, uprostřed 3× optický zoom, vpravo 5× hybridní zoom

Ukázkové fotografie za zhoršeného osvětlení:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vlevo automatický režim, který zaregistroval horší světelné podmínky, vpravo snímek s využitím Nočního režimu
Diskuze (3) Další článek: Nový iPad je lepší, přitom o 2 000 Kč levnější než loni. Studenti dostanou další slevu

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Huawei P20 Pro, Monochromatický senzor, #Huawei, Venkovní prostředí, Zásadní inovace, Hybridní zoom, #zoom, Hlavní čočka, Ukázková fotografie, Zoom, Barevný RGB, Čočka, Variabilní zoom, Světelnost, Druhá čočka,