Podle analytiků v roce 2018 Samsungu po několika letech poklesne tržní podíl

Podle Strategy Analytics Samsung neudrží růst posledních let a v roce 2018 zaznamená meziroční pokles podílu na trhu. Pokud nebudeme počítat rok 2016, který byl poznamenán problematickým tabletofonem Galaxy Note 7, má se jednat o vůbec první pokles marketsharu v novodobé historii Samsungu. A zatímco letos má být i díky Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8 podíl Samsungu na trhu 20,5 %, příští rok se očekává pokles na 19,2 %.

Podle odhadů Strategy Analytics má Samsung v příštím roce na trh dodat 315 milionů smartphonů, což mu bude s 19,2 % stačit na první místo. Na druhé pozici se má umístit Apple se 14,3% podílem a 234 miliony prodaných smartphonů. Třetí místo má patřit Huawei s 10 procenty, čtvrtou pozici zaujme čínské Oppo se 7,8 procenty. 

Samsungu má v příštím roce zatopit zejména poptávka po iPhonu X mezi smartphony vyšší třídy. Tlak má však přicházet i ze segmentu těch nejlevnějších zařízení, kde se začíná stále více dařit čínským výrobcům, kteří chrlí jeden levný model za druhým.

Za vzrůst marketsharu letos Samsung vděčí i modelům řady Galaxy S8:

Zdroj KoreaHerald

Diskuze (23) Další článek: Darujte mobilní aplikaci pro iPhone. Tady je 18 prověřených tipů

Témata článku: Apple, Huawei, Oppo, Samsung, , , , , , , , , , , Poslední rok, Druhý pozice, Nejlevnější zařízení, Meziroční pokles, Třetí místo, Podíl, Novodobá historie, První místo, První pokles, Pokles, Tržní podíl,