Posvítit do kabelu, nebo přestřihnout SIM kartu? Ne, tyhle návody na neomezený internet opravdu nefungují

Za poslední týden se nám v redakčním mailboxy sešly dva dotazy na pravdivost videí, která po lehké úpravě telefonu či SIM karty slibují neomezený a bezplatný mobilní internet. Fungují ty úpravy? Odpověď je jednoduchá – ne, nefungují, od operátorů zadarmo nic nedostanete.

  • Platí to pro ruské chlapíky, kteří českým Centropenem začerní pečlivě vybraný kontakt na SIM kartě.
  • Platí to pro stejné ruské chlapíky, kteří přestřihnou SIM kartu v přesně určeném místě.
  • A platí to i pro jejich video, kde napájí jakési dráty na SIM kartu a z nějakého důvodu ji strkají do routeru.
  • Platí to pro youtubera ThioJoe, který s vážnou tváří, v dobře nasvíceném studiu a s haldou profesionálně vyhlížejících infografik přesně vysvětluje technologické postupy, které vám zajistí neomezený pevný kabelový internet na doživotí. Ten měl aspoň tolik slušnosti, že video zveřejnil na apríla.
  • Platí to i pro jeho druhé video, které za pomoci lepící pásky („fungují i jiné materiály, ale nechcete přece kupovat plátky čisté platiny?!“) udělá stejný trik pro mobilní internet v libovolném mobilu. Tohle video nevyšlo na apríla, ale aspoň hned v popisu je uvedeno, že jde o vtip.

A obecně to platí pro všechny podobné návody, které vám tvrdí, že obelžete mobilního operátora úpravou mobilu či karty... 

Diskuze (22) Další článek: Asus Zenfone Live (L1) je příjemný základ pro nenáročné. Zachovává jack i FM rádio

Témata článku: , , , , , , , , Neomezený internet, Úprava, Druhé video, Stejný trik, Chlapík, Neo +, Návod, Karta, Mobilní operátor, SIM kart, Libovolný mobil, Lepící páska, Pře, Podobný návod, Neo, Vybraný kontakt, Lehká úprava