První česká zdravotní pojišťovna přispívá na Apple Watch [aktualizováno]

V červnu jsme psali o tom, že Oborová zdravotní pojišťovna OZP jako první v Česku do svého systému péče o klienty zapojuje chytré hodinky. Dnes firma reportuje, že za uplynulé tři měsíce na základě záznamu z hodinek už pěti klientům doporučila urychleně vyhledat kardiologa.

OZP také oznamuje posun ve strategii zapojení nositelných technologií – zavádí příspěvek na nákup chytrých hodinek schopných zaznamenat EKG. V praxi se dnes jedná pouze o Apple Watch 4 a 5, ale v budoucnosti se příspěvek vztáhne i na další obdobná zařízení.

Výše příspěvku je individuální a určuje se dle aktivity klienta. Nikoliv však na fyzické aktivitě... Záleží na aktuálním počtu bonusových kreditů, které OZP připisuje například za to, když klient zkontroluje svůj výpis zdravotní péče, za průběžnou aktualizaci online zdravotního profilu klienta, za preventivní návštěvy u zubaře, za lehké sportování v akci www.kazdykrokpomaha.cz nebo za darování krve. Kredity si klienti OZP mohou mezi sebou volně přeposílat a jejich horní výše není omezená. V praxi tak OZP vloni například jednomu klientovi jednorázově přispěla i víc než 9 000 Kč, a to na pořízení rovnátek.

Kromě příspěvku pojišťovna pro své klienty zajistila 7% slevu na nákup Apple Watch 5 a 4 prodejce iWant. Možnost zdarma online vyhodnotit záznam EKG atestovaným kardiologem zůstává, podrobnosti ve starším článku.

Kromě nositelností je pojišťovna pokroková i v dalších ohledech. Svým klientům nabízí unikátní aplikaci Vitakarta (Android/iOS) a elektronická je i přihláška na webu www.chcidoozp.cz. Vyplnění údajů zabere minutu a o přechod od stávající pojišťovny se postará OZP.

Aktualizováno v pondělí 23. září

Po vydání původního článku jsme do OZP poslali pár doplňujících dotazů, tady jsou i s odpověďmi:

Výše příspěvku na Apple Watch zavisí na aktivitě uživatele ve styku s pojišťovnou (jak je popsáno v tiskové zprávě) a nijak nesouvisí s jeho fyzickou aktivitou. Je to tak?
Příspěvky připisujeme také za registracei a za aktivní účast v akci www.kazdykrokpomaha.cz. V ní klienty motivujeme k lehkému sportování a za každý měsíc, kdy je uživatel aktivní, připíšeme několik bodů. Nicméně gro připisovaných bodů skutečně není navázaných přímo na fyzickou aktivitu.

Dokážete nějak konkretizovat výši příspěvku na Apple Watch?
Příspěvek je opravdu indiviiduální, takže je složité to konkretizovaz. Pokud bych si vzal víceméně průměrného klienta, který by udělal všechny běžné aktivity, za které přidělujeme bonusové kredity, pak by příspěvek dosáhl zhruba 750 Kč. Nicméně pokud by klient daroval krev, k čemuž budeme velmi rádi motivovat, pak příspěvek dosáhne 2 250 Kč.  

Když dnes člověk půjde, vyplní váš přechodový formulář, stane se vaším klientem a hned bude chtít koupit Apple Watch. Dostane od OZP nějaký příspěvek? V jaké výši? A nemyslím tím zmiňovanou 7% slevu.Příspěvek na Apple Watch bereme jako příspěvek na prevenci (protože včasný záchyt arytmie). Tyto příspěvky můžeme vyplácet jenom stávajícím klientům. Takže příspěvek může člověk získat až od 1. ledna, protože právě až od 1. ledna člověk reálně změní pojišťovnu, když přihlášku podá do konce září.

Diskuze (36) Další článek: České Xiaomi expanduje. Další Mi Store a obří slevovou akci dostane Ústí nad Labem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Klient, Kardiolog, Zdravotní pojišťovna, OZP, Aktivita, Fyzická aktivita, Česká republika, Arytmie, Příspěvek, Zubař, Always, Vitakarta,