Půjde otevřít i jednou rukou. Na světě je první video Samsungu Galaxy Z Flip

Designér Ben Geskin se postaral o další informační únik, který jde na vrub Samsungu. Na svůj Twitter umístil dvacetivteřinové video, na němž je v akci vidět připravovaný skládací Samsung Galaxy Z Flip. Jedná se o finální zařízení, na jehož displeji si můžete všimnout interního označení konkrétního testovacího kusu (CE11193BE461CDE91F7) a také e-mailu djjd@samsung.com. A protože tyto klíčové údaje nejsou nijak začerněny, je jasné, že někdo v Samsungu brzy přijde o práci a k tomu zaplatí pěkně tučnou pokutu.

Na dvacetivteřinovém videu, které již shlédlo přes 2,6 milionů uživatelů, můžete vidět véčko v zavřeném stavu a jeho rozevření palcem jedné ruky. Vypadá to sice trochu kostrbatě, při úplném rozevření bylo třeba véčko nepatrně přechytit, každopádně jednoruční otevírání není nereálné a jistě půjde ještě vypilovat. V rozevřeném stavu však displej véčka připomíná obří pádlo. Zobrazovací panel typu Dynamic AMOLED bude mít úhlopříčku 6,7 palce a rozlišení 2 636 × 1 080 pix, bude však roztažen v netradičním poměru 22:9! 

Véčko půjde zavřít jednou rukou, zdá se, celkem pohodlně. Dovření doplní vcelku hlasitý zvuk, který dává vzpomenout na dávnou minulost, kdy byla véčka naprostou samozřejmostí. Po zavření, resp. po stisknutí bočních tlačítek, se na vnějším krytu rozzáří malý jednopalcový informační AMOLED, který prozradí aktuální čas, datum, kapacitu baterie, příp. ukáže ikony zmeškaných událostí. Véčko bude mít v ruce zhruba čtvercový půdorys, takže budeme zvědavi na to, jak se bude přenášet, a zda se pohodlně vejde do kapsy u kalhot.

Samsung změní tvar budoucích smartphonů řady Galaxy:

Ve fialové barvě má být véčko primárně určeno pro ženy, pro pánské osazenstvo má být připravena černá varianta. Oficiální cestou bude nová skládačka představena 11. února v San Franciscu. Klíčové specifikace Galaxy Z Flip již ale delší dobu známe.

Diskuze (23) Další článek: Apple kvůli koronaviru dočasně zavře čínské Apple Story. Počítá se i s omezením výroby iPhonů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip, Ben Geskin, San Francisco, Rozevření, F +, Samsun,