Qerko funguje ve 240 restauracích v ČR. Aplikace testuje nový způsob objednávání

O možnosti bezkontaktních plateb v restauracích pomocí QR kódů a aplikace Qerko už z Mobilmanie víte. Nyní aplikace spolu s podniky zapojenými do projektu testuje nový způsob objednávek, který umožní doobjednání dalších položek z menu na otevřený účet při nepřítomnosti obsluhujícího personálu jednoduše z aplikace.

Objednávání přes Qerko funguje na principu notifikace, která se zobrazí obsluze přímo v pokladním systému nebo dodaném tabletu. Cílem je především to, aby restaurace nepřišla o další objednávku od zákazníků, kteří nejsou ochotni čekat na další příchod obsluhy. Výhodou je také to, že objednávka se propíše do otevřeného účtu a zákazník má možnost zaplatit kdykoli bude chtít, včetně spropitného.

Za měsíc více než 8 tisíc zákazníků

„Cílíme na scénář, kdy si host může normálně pohodlně objednat u obsluhy a kdykoliv pak z aplikace doobjednat, například kávu po obědě nebo klasicky další pivo, když obsluha má zrovna napilno u jiných hostů. Stačí jen kliknout v aplikaci, obsluha objednávku okamžitě vidí. Podnik nepřichází o objednávky, host nečeká na možnost si doobjednat a servis je tak ještě na vyšší úrovni,” říká šéf projektu Qerko Lukáš Kovač.

Mapu s podniky, které přijímají platby Qerko, naleznete zde

Od znovuotevření restaurací v pondělí 25. května lidé přes Qerko zaplatili více než tři miliony korun. Přes 8,5 tisíce zákazníků během tohoto zhruba měsíčního období uskutečnilo přes 12 tisíc unikátních plateb. Na mapu podniků akceptujících platbu Qerkem přibylo během května a června téměř 90 dalších restaurací, celkem je tedy možné platit ve 240 podnicích po celé republice.

Diskuze (7) Další článek: Aplikace Kupi.cz se naučila skenovat čárové kódy. Ukáže vám vývoj cen, složení a aktuální akce

Témata článku: , , , , , , Objednávka, Obsluha, Nový způsob, Qerko, Restaurace, Aplikace, Objednávání, Platba, Rest, Česká republika, Podnik, Zákazníci, F +