QR kódy nejsou jen na hraní, ve Spořitelně jimi zaplatíte za mobil

Česká spořitelna nabízí novou službu. Svým klientům ode dneška umožňuje platbu faktur přes QR kódy ve všech svých platbomatech. Zatím mohou platit faktury od Vodafonu a T-Mobilu, v brzké budoucnosti se přidají další firmy.

Funkce v platbomatech banky plně odpovídá standardu České bankovní asociace. Česká spořitelna má v tuto chvíli 107 platbomatů po celé České republice, do konce roku pak plánuje zprovoznění přibližně dalších 20 platbomatů.

Klepněte pro větší obrázek 
Platbomat je přístroj podobný bankomatu. Nevydává hotovost, ale pohodlně v něm zaplatíte fakturu či složenku pomocí klasických papírových platebních příkazů. Jejich seznam najdete na csas.cz.

„Platba faktur pomocí QR kódů je velmi rychlá a jednoduchá. V první fázi ji nabídneme ve všech našich platbomatech a pokud o službu budou mít klienti zájem, jsme připraveni ji rozšířit i do našich bankomatů, u kterých je to technicky možné,“ uvedl ředitel kartového centra České spořitelny Miloslav Křečan.

V platbomatu stačí v menu zvolit QR kód a přiložit fakturu ke čtečce. Zařízení načte veškeré potřebné údaje přímo z kódu a převede do formátu příkazu k úhradě. Klient ho pouze zkontroluje a potvrdí. Výhodou je absolutní přesnost a eliminace chyb způsobených přepisováním. QR kód dokáže zakódovat řádově větší množství dat než klasický čárový kód.

Diskuze (9) Další článek: Evleaks to udělali znovu. Den před premiérou ukázali Lumii „Catwalk“

Témata článku: , , , , MOBI, Mobil, Hraní, Kód, Hra, Absolutní přesnost