Řada Samsung Galaxy A se brzy rozroste o A60 s AMOLEDem a trojitým foťákem

Představení smartphonů Galaxy A30 a Galaxy A50 na veletrhu MWC rozhodně neznamenalo, že by letošní řada Galaxy A řekla poslední slovo. Již nyní se podle internetových spekulací připravuje oznámení ještě vybavenějšího „áčka“, které bude označeno jako Galaxy A60. A, i když očekávané specifikace telefonu unikly na indických stránkách, nový smartphone má být primárně určen pro Evropu.

Novinka má nabídnout 6,7" Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a optickou čtečkou integrovanou pod displej. Ten má mít výřez pro 32Mpx selfie do „účka“, z čehož plyne jeho označení Infinity-U. Na zadní straně se máme dočkat trojitého fotoaparátu. Hlavní 32Mpx snímač doplní 5Mpx zoomovací a 8Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát, chybět nemá ani přisvětlovací dioda. Na spodní hraně se našlo místo pro USB-C, reproduktor i 3,5mm jack.

Samsung Galaxy A50 se bude prodávat i u nás:

Výkonovou stránku věci obstará Snapdragon SM6150, což má být označení pro nástupce Snapdragonu 675. Procesoru bude k dispozici 6 nebo 8GB RAM a 128GB interní paměť. Baterie o kapacitě 4 500 mAh půjde dobít zrychleně díky podpoře Qualcomm QuickCharge. Datum zahájení prodejů Galaxy A60 je podle zdroje stanoveno na 19. dubna, koncová cena telefonu zatím není známa.

Zdroj Pricekart

Diskuze (3) Další článek: Hecht představil levnou elektrickou koloběžku. S mobilem se spojí kabelem i přes Bluetooth

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Foťák, Qualcomm QuickCharge, Evropa, AMOLED, Displej, Označení, Full HD, Sam, Samsun, Full HD + rozlišením, Brzy, F +, Cena telefonu