Redmi má svůj první televizor a rozšiřuje i řadu notebooků

Zatímco na globálních trzích ještě nedošlo k jednoznačnému oddělení podznačky Redmi od mateřského Xiaomi, v Číně už je brand naplno osamostatněný a produkuje širokou řadu výrobků, která nezahrnuje zdaleka pouze smartphony.

Naposledy o sobě dalo Redmi vědět představením očekávaných modelů Redmi Note 8 a Redmi Note 8 Pro (psali jsme zde), ale nebyly to jediné novinky, které pekingská premiéra přinesla. Značka představila také svůj první chytrý televizor a jeden již existující notebook Redmi doplnila o další model.

Klepněte pro větší obrázek

Chytrá televize Redmi TV 70" nabízí 4K rozlišení na úhlopříčce 70 palců. Pohání ji procesor Amlogic šesté generace podporující technologie na vylepšení obrazu. Osmijádrový procesor doplňuje 2GB operační paměť a 16GB úložiště. Konektivitu zajišťuje duální Wi-fi a také USB konektor. Televizor může posloužit také jako ovládací centrum chytré domácnosti, obsluhuje jej hlasový asistent XiaoAI. Čínská cena televize (bez daně) bude v přepočtu zhruba 12 300 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

RedmiBook 14 Pro je vylepšenou verzí notebooku, který značka představila letos v červnu. Prostor dostává výkonnější hardware, konkrétně procesor Intel 10. generace, grafika Nvidia GeForce MX250, 8 GB RAM a 512GB disk. Notebook má líbivý minimalistický design s kovovým tělem, Full HD displej s tenkými rámečky na 14palcové úhlopříčce a váží 1,5 kg. Je vybaven dvěma porty USB 3.0, jedním USB 2.0, HDMI a 3,5mm jackem. Také RedmiBook 14 Pro je určen pouze pro čínské zákazníky, nejnižší konfigurace (Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB ROM) bude v prodeji v přepočtu za cca 13 tisíc korun (bez daně).

Diskuze (16) Další článek: Hry z PC v mobilu! Samsung zprovoznil betu PlayGalaxy Link na Galaxy Note10

Témata článku: Redmi, , , , , , , , Notebook, Já Ovladač, Úhlopříčka, Geforce, Intel Core, Procesor, Televizor, Vylepšení obrazu, USB, Note, Nvidia Geforce, Full HD,