Region Lock na Note 3 ostraněn: vše řeší aplikace RegionLock Away

Koncem září jsme vás informovali o tom, že Samsung začal blokovat své nové smartphony pro použití se SIM kartami jiného regionu. Tato skutečnost se poprvé objevila u modelu Galaxy Note 3 a postupně se má aktualizacemi dostat i do starších modelů Samsungu. V praxi tak bylo nemožné rozběhat evropskou verzi Notu 3 např. s americkou nebo asijskou SIM kartou, museli byste zadat odblokovací kód, který by cenu celého zařízení značně prodražil. Tedy alespoň doposud. Pět dní po oznámení blokování se na fóru XDA objevila aplikace s názvem RegionLock Away, kterou nemá na starosti nikdo jiný, než vývojář Chainfire. Ten stojí mj. i za aplikací Triangle Away, které zahlazuje stopy po instalaci jiných, než originálních ROM u Samsungů s Androidem.

Pro fungování aplikace je třeba Root, po vyžádání administrátorských práv je aplikaci umožněno smazat blacklist operátorů, ke kterým je, vzhledem k původnímu regionu zařízení, zakázáno se přihlásit. Po restartu je možné nabídku pro odblokování klidně zrušit a telefon se přesto k síti již dokáže bez problémů připojit. Samotná aplikace je k dispozici na Google Play, kde koupí podpoříte vývojáře, alternativně je k dispozici bezplatně na fóru XDA. Jak to tak vypadá, zavedení regionů pro Galaxy Note 3 byl u Samsungu krok vedle, protože jihokorejského výrobce ihned po začátku distribuce nejnovějšího tabletofonu dostihla vlna negativních reakcí. Region Lock měl pravděpodobně řešit šedé dovozy mezi kontinenty, v konečném důsledku se tak ale nic nemění.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (11) Další článek: RoboRoach: ovládněte smartphonem živého švába

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, LOC, Lock, Region, Blacklist, Aplikace, Odblokovací kód, Triangl, Note,