Rozborka: Samsung Galaxy Note II a Ativ Smart PC Pro

Zajímá vás, z čeho se skládá Galaxy Note II a Ativ Smart PC Pro? Oficiální blog Samsungu poodhalil některá tajemství.

Postupná miniaturizace vnitřních součástí a dílů mobilních telefonů dala podnět k výrobě moderních mobilních zařízení, jaké známe dnes. Tlustá, velká a těžká zařízení jsou zapomenuta, v dnešním světě se hraje o to být zaoblený, lehký a v neposlední řadě tenký. Výrobci tak dávají na odiv své designové kreace, řada z vás však možná přemýšlí nad tím, jak se tam všechny součástky vešly, nebo jen prostě, jak vypadají vnitřnosti zařízení. Oficiální blog Samsungu si připravil fotografie a informace dvou větších zařízení, přesto je neméně zajímavé dozvědět se, z čeho všeho se skládají a jak jsou jednotlivé díly v zařízeních umístěny.

Samsung Galaxy Note II

Klepněte pro větší obrázek
Galaxy Note II má jeden z největších Super AMOLED displejů na světě.
Klepněte pro větší obrázek
Digitizér je tenká kovová membrána, která vytváří elektromagnetické pole a do vzdálenosti až 12 mm od displeje je schopna detekovat přítomnost pera S Pen.
 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Protější část k hlavní desce je díky zařízení tak tenká, že musela být vyztužena magnésiem. Základní deska je složena z více než tisícovky částí a najdeme na ní procesor, čip LTE a HSPA+, interní paměť, Bluetooth, Wi-Fi, gyroskop a akcelerometr.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zadní kryt v sobě obsahuje GPS a Bluetooth antény. Na zadní části krytu baterie je umístěn NFC čip. Pero S Pen se do zařízení zasouvá ze spodní hrany.
Klepněte pro větší obrázek 
Paleta všech základních částí, ze kterých se skládá Note II.

Samsung Ativ Smart PC Pro

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung Ativ Smart PC Pro pod drobnohledem.

1. chladící větráček s kovovými lopatkami

Pro mobilní zařízení je důležité chlazení výkonných prvků, aby nedošlo k jejich přehřátí. V případě malých rozměrů je potřeba velmi rychlého chlazení, při zvětšení listů lopatek se však současně zvedá produkovaný hluk. Technici Samsungu poprvé v PC průmyslu použili kovový větráček, jehož každý list má tloušťku 0,3mm. Běžně používané plastové větráčky mají tloušťku listů d 0,6 do 1,2 mm. To umožnilo zvýšit efektivitu chlazení, objem cirkulujícího vzduchu stoupnul o 30 %, hluk byl naopak redukován o 25 %.

2. komunikační modul

Samsung je díky vývoji schopen na trh současně vypustit zařízení s Wi-Fi a 3G/4G modemy, inspiraci pro miniaturizaci komunikačních komponent našel u svých ultrabooků Slate.

3. disk a procesor

V Ativ Smart PC Pro najdeme procesor Intel 3G Core i5 a 128GB SSD disk, což je jinak hardware, který je dodáván k prémiovým modelům ultrabooků Slate. Díky rychlému disku je k dispozici rychlý boot (8 sekund).

4. LCD, dotyková vrstva, digitizér

Displej tabletu se skládá z vrstvy LED LCD, dotykové vrstvy a digitizéru pro rozpoznávání pera S Pen. Vysoce napěťové komponenty generovaly s perem S Pen vysokou interferenci, která se podepisovala na nemožnosti udržení 1024 úrovní tlaku. Samsung spolupracoval s vývojáři společnosti Wacom, byly upraveny obvody LCD a vylepšen byl i samotný digitizér.

5. Pero S Pen

Pero S Pen dokáže na displej Ativ Smart PC Pro vyvolat až 1024 úrovní tlaku a svým zpracováním i úchopem se podobá stejnému peru v Samsungu Galaxy Note 10.1. Pero půjde použít v řadě aplikací, např. v MS Office, S Note nebo S Camera.

 

Diskuze (5) Další článek: Značkový tablet za dva tisíce? Acer to zkusí s Androidem i Windows 8

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Note II, Note, Sam, GAL, Základní část, Pro +, Komunikační modul, Lopatka, Note II, Moderní mobil