S „áčky“ se roztrhl pytel. Samsung Galaxy A40 dostane osmijádro a 24Mpx selfie

Zatímco v Rusku Samsung oznámil smartphone Galaxy A20, v Holandsku se na svou premiéru chystá Galaxy A40. První informace o připravovaném smartphonu unikly holandskému prodejci Belsimpel, na něhož následně navázal velký z únik německého webu WinFuture. O chystaném smartphonu tak již nyní víme vše podstatné.

Galaxy A40 půjde výkonově zařadit mezi Galaxy A30 a Galaxy A50, které se poprvé objevily na letošním veletrhu MWC v Barceloně. Smartphone s rozměry 144 × 69 × 7,9 mm je vyroben z materiálu „3D Glasstic“, záda telefonu tak budou opět vrhat dost netradiční odlesky. Na přední straně bude připraven 5,9" Infinity-U AMOLED displej s rozlišením 2 280 × 1 080 pix. Kamerka pro selfie má mít rozlišení 24 Mpx. Duální fotoaparát na zádech (16 + 5 Mpx) neumožní optické přiblížení, ale oddálení snímané scény pomoci ultraširokoúhlého objektivu.

Myslelo se i na zadní vycentrovanou čtečku otisků prstů. Potřebný výkon obstará Exynos 7885 a 4GB RAM, 64GB úložiště půjde rozšířit microSD kartami. 4 000mAh akumulátor dobijete kabelem přes USB-C konektor, na spodní hraně bude dále přítomen hlavní reproduktor i sluchátkový jack. Galaxy A40 s Androidem Pie půjde do prodeje v černé, modré, korálové a bílé. Stát má okolo 250 EUR (cca 6 400 Kč), zda se jej dočkáme i v ČR, zatím není jasné.

Galaxy A40 - to by měl být nepatrně vylepšený Galaxy A30 (MWC 2019):

Diskuze (6) Další článek: Nové modely samostatné řady Redmi míří na český trh. Na kolik přijdou „sedmičky“?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Pytel, Android Pius, Potřebný výkon, DOS, Rozlišení, Áčko, Česká republika, Sam, Holandsko, Samsun,