S novým rokem přestane fungovat WhatsApp na miliónech telefonů. Jak je na tom ten váš?

Počínaje 1. lednem 2021 ukončí WhatsApp podporu pro starší verze operačních systémů. Konkrétně se jedná o…

  • Apple iOS 8 a starší, tzn. iPhone 4 a starší. Novější přístroje je možné aktualizovat na iOS 9 a podporu WhatsApp si tak ještě nějaký čas udrží.
  • Android 4.0.3 a starší. V praxi to znamená smartphony vyrobené v letech 2011 a 2012 (některé z nich však mohly dostat update na novější verzi Androidu).

S úderem novoroční půlnoci na těchto systémech skutečně přestanou fungovat už nainstalované aplikace. Prostě se už nepřipojí k serverům. Celosvětově se jedná o miliony telefonů, v Česku jde podle údajů operátorů o desítky tisíc zařízení.

Aktualizovat, zálohovat

Pokud takové starší zařízení ještě provozujete a chcete si zachovat podporu WhatsApp, máte dvě možnosti: koupit novější telefon, nebo aktualizovat na novější verzi operačního systému. U iPhonů je to jasné (viz výše), u Androidů buďte připravení na to, že aktualizace nebude dostupná, prověřit to můžete v Nastavení telefonu (hledejte položku Aktualizace softwaru).

V každém případě se vyplatí zálohovat historii konverzací, abyste mohli v novém telefonu plynule navázat. Postup je jednoduchý a názorně jej uvidíte na screenshotech v galerii.

Diskuze (9) Další článek: Nejkrásnější rekapitulaci ošklivého roku 2020 má GoPro. Autoři dostali milion dolarů

Témata článku: , , , , , , , , Nový telefon, Telefon, Nový rok, Apple IOS, Připravení, Operační systém, F +, Aplikace, Google Disk, Česká republika, Milión telefonů,