S Pen pronikne i mezi levné tablety. Samsung představil nový Galaxy Tab A 8.0

Samsung v Thajsku v tichosti představil nový tablet Galaxy Tab A 8.0 with S Pen, který je zmenšenou a výrazně ořezanou verzí nedávno oznámeného Galaxy Tab S5e. Novinka má přesto jednu hardwarovou záležitost, kterou nemá ani Tab S5e, a to dotykové pero S Pen! To vypadá úplně identicky jako u Galaxy Note 8, a zasouvá se přímo do těla tabletu. Dotyková vrstva od Wacomu je součástí 8" LCD displeje, který nabídne rozlišení 1 920 × 1 200 pix.

Tablet pohání osmijádrový Exynos 7904 s maximálním taktem 1,8 GHz a 3GB operační paměť, z 32GB úložiště bude po prvním najetí k dispozici zhruba 22 GB. Tabletu naštěstí nechybí podpora microSD karet (až 512 GB). Tablet s tloušťkou 8,9 mm a hmotností 325 gramů dostal 4 200mAh akumulátor, s nímž má vydržet např. až 11 hodin surfování na webu. A to přes Wi-Fi, případně přes LTE. Nabízet se však zřejmě budou obě varianty. Konektorová výbava na spodní hraně zahrnuje USB-C a sluchátkový jack.

Dosud nejnovější tablet od Samsungu - Galaxy Tab S5e (MWC 2019):

Fotoaparáty u tabletů nejsou příliš podstatné, přesto na zádech najdeme 8Mpx snímač a nad displejem 5Mpx selfie. Uvnitř bude připraven Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI. Již nyní se ví o tom, že tablet půjde do prodeje v černé a šedé ve vybraných zemích Asie a také ve Velké Británii. To tedy nevylučuje ani jeho dostupnost v dalších zemích Evropy. Cena tabletu, primárně zaměřeného na studenty, je zatím neznámá, mělo by se však jednat o zatím nejdostupnější Android zařízení se stylusem S Pen od Samsungu.

Diskuze (3) Další článek: Huawei zve na otevření nové prodejny. Nabídne telefony se slevou až 40 %

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Velká Británie, S Pen!, Levný tablet, Android zařízení, Podpora microSD, Samsun, Asie, Thajsko, Nový tablet, Pře, Pen od Samsungu, Evropa, Pro +, Wacom,