Samsung C3520: růžová exploze [recenze]

Růžové véčko asi v očích mužů neuspěje, ženy se však mohou radovat. Atraktivní barva, velký displej a klávesy, na kterých si (snad) nezlomí nehty.
Kapitoly článku

Samsung byl před lety znám poměrně velkou podporou telefonů véčkové a vysouvací konstrukce, v dnešní době můžeme použité netradiční konstrukce počítat na prstech jedné ruky. Testovaný model se snaží napravit reputaci černo-šedých a červených véček s minimem funkcí. Čekat od něj můžete vlastně docela dost, paměťové karty, rádio, fotoaparát, velký displej a rozměrnou klávesnici. Pověstnou třešničkou na dortu je pak růžová barva, která do širokého okolí křičí: „Jsem jen pro ženy!“.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung C3520 na tiskových fotografiích

Klíčové vlastnosti:

  • stylovost a precizní dílenské zpracování
  • nízká cena
  • microUSB konektor, 3,5mm jack
  • nahrávání empétrojek z rádiového vysílání
  • rozměrná a dobře ovladatelná klávesnice

Hlavní nedostatky:

  • méně kvalitní displej
  • k dostání pouze v růžové
  • ukazováček nevědomky upatlává sklíčko fotoaparátu
  • chybí informační displej
  • chybí vyhrazená klávesa pro regulaci hlasitosti

Graf ceny produktu Samsung C3520 poskytuje server Heureka.cz

Samsung C3560 je véčko s rozměry 102 × 52 × 17 mm a hmotností rovného sta gramů. Telefon se ruce drží velmi dobře, mohou za to zakulacené rohy i povrchová úprava plastů, véčko tak nemá tendenci klouzat z ruky. Do redakce dorazil model v barevné variantě Coral Pink, což je zatím jediné barevné zpracování, které se u nás dostalo do prodeje. Do budoucna se budeme moci ještě setkat s šedou, černou a oranžovou verzí.

Klepněte pro větší obrázek 
V ČR se zatím prodává v růžové, do budoucna by se měl prodávat i v šedé, černé a oranžové.

Na čelní straně najdeme pouze logo výrobce, na zadní pak byla umístěna čočka 1,3Mpix fotoaparátu společně s reproduktorem. Všechny hrany jsou strohé na jakékoliv ovládací prvky, až na pravý, který je doslova přesycen. Najdeme zde 3,5mm konektor jack, microUSB konektor, slot pro microSD karty a prostor k provlečení poutka. Regulační klávesy hlasitosti chybí, hlasitost však upravit lze, jen v každé aplikaci se to děje jiným způsobem. Zadní kryt na svém místě drží velmi pevně, po jeho odstranění se zpřístupní 800mAh baterie, se kterou telefon při běžném používání dokázal vydržet necelých pět dní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohled na véčko z různých úhlů pohledu, nejzajímavější je pravý bok s konektory a slotem pro microSD kartu.

Při rozevření véčka se telefon na rovném povrchu leží stabilně, při zavření má kloub téměř neznatelnou vůli do stran. Na horním dílu véčka najdeme 2,4" displej typu TFT, který je vsazen do rámečku ladicím s barvou celého telefonu. Displej z čelního pohledu vypadá výborně, horší je to, když displej vykloníte z ideálního pozorovacího úhlu - dochází k degradaci barev. Ženy mohou zhasnutý displej využít i jako nouzové zrcátko, když se v displeji odrážejí i ostatní objekty, tak se v něm můžete vidět i vy sama při líčení. U véček jsem byl při testování vždy zvyklý na malé displeje, což v případě C3520 nehrozí. Displej je poměrně velký a bohatě postačí potřebám uživatele.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detail kloubu véčka, zadní strana, kryt není jen nabarven na růžovo ale jako růžový celý prošel výrobním procesem.

Protější díl véčka je téměř celý využit ovládacími prvky. Hlavní ovládací klávesa má skutečně luxusní rozměry a stejně tak se i ovládá. Jednotlivé směry jdou mačkat velmi dobře, vše dokresluje rozměrný potvrzovací střed. Za celou dobu testování jsem se nesekal s překlepem. Kurzorové klávese sekundují dvě kontextová tlačítka, která plní činnost, jaká je jim dána textovými popisky, a sluchátka primárně sloužící k ovládání hovorů. Druhotně dokáží zobrazit protokoly volání (zelené) nebo zapnout telefon (červené).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Véčko po rozevření, ovládací prvky jsou rozměrné a dobře se ovládají.

Radost pohledět je na alfanumerickou klávesnici, která je pro psaní zpráv opravdu komfortní. Překlepy byly v mém případě opět vzácným jevem, klávesy jsou ve svém středu trochu vyvýšeny, takže je lze v rozumné míře nahmatat i poslepu. Psát můžete i po tmě, klávesnice je rovnoměrně bíle podsvětlena.

Kapitoly článku

Témata článku: Samsung, , , , Samsung C3520, Samsung C3560, Ochoz, Vzácný jev, Ovládací klávesa, Klasické prostředí, Rozevření, Rádiové vysílání, Široké okolí, Ostatní objekt, Vyhrazená klávesa, Samsun, Vysouvací konstrukce, Informační displej, Barevné zpracování, Protější díl, Sam, Zhasnutý displej