Samsung Charm: pekelně „utajená“ nositelnost

Nositelnost v prstýnku, hodinkách nebo řetízku? Zatím nepředstavený Samsung Charm je důkazem, že to zřejmě půjde.

V lednu jsme vás informovali že Apple, Microsoft i Samsung plánují vyrobit a prodávat chytrý prsten, a zdá se, že se toho nejdříve chytil Samsung. Tedy alespoň neoficiálně, protože produkt ještě nebyl představen, objevili jsme jej však v pozapomenutém článku na webu. V tuto chvíli si nechá říkat Samsung Charm a jeho základní modul upevníte na prstýnek, náramek i řetízek.

Klepněte pro větší obrázek
Menší modul Samsung Charm půjde navléknout na řetízek okolo krku

Nové příslušenství Samsungu řeší logistický problém „kam s ním“. Pokud chcete monitorovat váš pohyb během dne, potřebujete např. chytré hodinky. Ty však stále rozměrově převyšují běžné „hloupé“ hodinky, jak ale měřit vaše zdravotní data diskrétně, aniž by se o tom okolí dozvědělo? 

Klepněte pro větší obrázek
Větší modul Charm nasazený na náramku

Samsung příslušenství podle všeho vystavoval kdesi stranou na svém stánku na lednovém veletrhu CES a neměl u něj uveden ani jeho modelový název. Ten bylo možné zjistit až ze správcovské aplikace, přes kterou probíhá komunikace s telefonem, podobně jako přes aplikaci Gear Manager, která komunikuje s chytrými hodinkami od Samsungu.

Klepněte pro větší obrázek
Řemínků by měla být na výběr celá spousta

Řada Samsung Charm by měla být složena ze dvou modelů. Menší a více zbroušený je určen pro nošení na řetízku, větší modul je pak určen do pásku na zápěstí nebo jako prstýnek na ruku. Menší modul zvládne počítat kroky, monitorovat spánek a oznamovat notifikace, bohužel nezvládá vibrace, takže při příchozí notifikace na telefon se na něm rozsvítí dioda. O něco lépe je na tom větší modul, který se při příchozí události rozvibruje. 

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Charm v prstýnku nevypadá moc kompaktně, ale jsme zvědavi, jaký bude pocit z jeho nošení ve skutečnosti. A poznámka pod čarou, ani černá varianta prstýnku nevypadá moc pánsky...

Samsung Charm zatím vypadá jako připravovaná nositelnost pro ženy, už jen tím, že modul můžete nosit na prstýnku nebo kolo krku. Už samotná změna pozic nošení ale přináší významnou otázku. Jak přesné bude měření počtu kroků, když bude Charm na ruce v podobě prstýnku, a jaký bude rozdíl v měření, když si jej dáte na krk?

Klepněte pro větší obrázek
Může to být jen designový koncept, programoval by ale pro něj Samsung samostatný modul či rovnou celou aplikaci pro připojení k telefonu?

Samsung příslušenství zatím nepředstavil. Podle některých si zřejmě dočkáme na veletrhu MWC v Barceloně, podle jiných se jedná jen o jakousi designovou studii, na kterou jihokorejský výrobce může ale nemusí navázat nějakým podobným komerčním produktem. Nechejme se tedy překvapit.

Via Techradar

Diskuze (4) Další článek: Vodafone aktualizuje systémy. Nepůjde dobíjení předplacenek a samoobsluhy

Témata článku: Samsung, , , , Samostatný modul, TechRadar, Příchozí událost, Zdravotní data, Celá spousta, Základní modul, Modelový název, Příchozí notifikace, Designový koncept, Prstýnek, Samsun, Sam, Nos