Samsung chystá další levný 5G telefon. Takto by měl vypadat budoucí Galaxy A32

Samsung v příštím roce dostane podporu sítí páté generace do nižších cenových pater, a důkazem toho je, nejen již představený Galaxy A42 5G, ale také plánovaný Galaxy A32 5G. A díky výrobcům neoriginálních pouzder už máme také vcelku jasnou představu o tom, jak bude připravovaný smartphone vypadat.

V pořadí již čtvrté „áčko“ pro příští rok (tj. s dvojkou na konci) dostane displej typu Infinity-U, v jehož výřezu bude umístěna selfie kamerka. Na zádech mají být připraveny tři fotoaparáty zarovnané do semaforu, jimž má vévodit hlavní 48MPx snímač. Čtečka otisků bude, stejně jako regulátory hlasitosti, umístěna na pravém boku, na spodní hraně najdeme USB-C, sluchátkový jack a hlavní reproduktor. U plastových zad, která na renderech nejsou vidět, očekáváme podobný dvousegmentový design jako u nedávno oznámeného Galaxy A12.

V Česku se již z dvojkové řady Galaxy A prodává Galaxy A42, který vychází těsně pod deset tisíc korun. Titul nejlevnějšího 5G smartphonu od Samsungu by však měl brzy převzít právě Galaxy A32, jehož představení by se mohlo odehrát již zkraje příštího roku.

Představujeme letošní Galaxy A31 od Samsungu:

Zdroj Twitter

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Proč ten, který měl přijít, nepřišel? Prý málo spektra, říká o neexistujícím 4. operátorovi ministerstvo

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy A42 5G, Reproduktor, Česká republika, Telefon, Samsun