Samsung chystá další „nulové“ áčko. Galaxy A02 by měl být oznámen v prosinci

Absolutním základem letošní áčkové řady je model Galaxy A01, který byl oznámen loni v prosinci. Už ze samotného označení, které začíná nulou, je patrné, že si telefon na trhu příliš nevěří. A, byť se do Česka smartphone oficiální cestou nedostal, jihokorejci už připravují jeho nástupce, který by si mohl svou premiéru odbýt ještě letos v prosinci.

Pokud bereme Galaxy A21 jako letošní základ v nižší střední třídě od Samsungu, bude Galaxy A02 postaven ještě o dost níže. Telefon nabídne 5,7" HD+ panel s výřezem pro 8MPx selfie, na zádech bude k dispozici duální fotoaparát (13+2 MPx). Výkon dodá Snapdragon 450 s 2GB RAM a 32/64GB pamětí, v telefonu poběží Android 10 s ořezanou nadstavbou One UI Core. Nejzajímavější položkou v hardwarové nabídce bude akumulátor, který má mít typickou kapacitu 5 000 mAh, resp. minimální (jmenovitou) kapacitu 4 800 mAh.

Chystaný Galaxy A02 bude nástupcem letošního Galaxy A01:

U Galaxy A02 se očekává koncová cena pod metou 200 dolarů, tj. pod 4 400 Kč. Protože se však k nám jeho předchůdce nedostal (jeho hlavním odbytištěm byly rozvojové trhy), je případná existence Galaxy A02 v Česku zatím dost nejistá.

Via Sammobile

Váš názor Další článek: RECENZE: Apple iPhone 12 Pro – být skvělý někdy nestačí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , MAh, Česká republika, Samsun, Telefon, Pro +, One UI Core, Via Sammobile, Prosinec, Áčko,