Samsung chystá vlastní sociální síť (oživeno)

Zatímco Apple skládá zbraně a v příští verzi iTunes se rozloučí se svoji hudebně-sociální síti Ping, Samsung vstupuje do hry se svoji vlastní sociální sítí. Využije v ní vylepšenou verzi aplikace Family Story, která v současné době dovoluje sdílet názory, obrázky, videa a nastavovat upozornění. Ta by se měla objevit koncem roku 2012, start nové sociální sítě je pak naplánován na první čtvrtletí roku 2013.

Klepněte pro větší obrázek 
Služba Family Story v současné době umožňuje sdílet fotografie, poznámky a události s notifikacemi v malých skupinách lidí. Má se stát základem pro novou sociální síť.

Cílem Samsungu je opět zaručit kompatibilitu a přístupnost k sociální síti z různých platforem, ať je již jedná o smartphony, fotoaparáty, blu-ray přehrávače nebo televize. Služba bude Samsung zařízením nabízena zdarma, interně nese projekt pracovní název Samsung Facebook, o finálním označení služby zatím nebylo rozhodnuto.

Zdroj: Engadget.com

Oživeno (14. června, 12:45): Ke spekulacím se vyjádřil oficiální blog Samsungu, který dementuje, že by se Samsung snažil o vytvoření vlastní globální sociální sítě. Připouští však, že Samsung pracuje na upgradu služby Family Story, rozhodně se ale nebude jednat o „Samsung Facebook“, jak byl některými weby tento upgrade nazýván.

Diskuze (4) Další článek: Sony SmartWatch: prodloužená ruka mobilu [recenze]

Témata článku: Samsung, , Skupina lidí, Sam, Finální označení, Soči, Social, Story v, Sociální síť, Sít, Síť, Samsun, Pracovní název, SOC