Samsung DeX získává důvěru. U policie v Chicagu nahradí vysloužilé počítače

Policie v americkém Chicagu se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Spustila pilotní projekt řešení DeX for Public Safety, které umožňuje desktopovou platformu využít i v systémech s nejvyšším zabezpečením. Policisté budou mít ve svých autech zabudovanou klávesnici s displejem, k němuž připojí svůj chytrý telefon řady Galaxy. Na monitoru naběhne upravené rozhraní Samsung DeX se všemi potřebnými aplikacemi, které policisté v terénu potřebují.

Pokud policisté při zásahové akci opustí vůz, telefon si jednoduše vezmou s sebou, stylusem S Pen si zaznamenají poznámky, pořídí foto a video dokumentaci k výjezdu, kterou nahrají do databáze při následném připojení k DeXu přímo z automobilu. Při návratu na služebnu telefon připojí k většímu kancelářskému monitoru s plnohodnotnou počítačovou QWERTY klávesnicí, na které dokončí další potřebné „papírování“.

Policistům v Chicagu bude pomáhat speciální verze Samsung DeX:

V rámci pilotního projektu nahradí policie v Chicagu zastaralé robustní notebooky, které musely vždy zůstávat uvnitř policejních vozů. Policie navíc ušetří na nákladech spojených s informačními systémy, v prvním roce ušetří 15 procent výdajů, v dalších letech až 32 procent původních ročních nákladů za licence, údržba, správa, servis, náhradní zařízení, apod. Pokud pilotní test ve vybrané čtvrti Chicaga dopadne dle dobře, bude DeX nasazen v daleko větším měřítku.

Zdroj Samsung News USA

Diskuze (25) Další článek: mBank spustila bezkontaktní platby hodinkami Garmin a Fitbit

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung DeX, Pilotní projekt, Chicago, Telefon, Samsun, Policie, Údržba, Monitor,