Samsung Diva: není všechno zlato, co se třpytí (video)

A v tomto případě ani stříbro. Na první pohled elegantní mobilní šperky jsou jen pochromovaným plastem s podivným vzorem na zádech.

Asi nejsem tím pravým, kdo dokáže odhadnout vkus dam na vzhled jejich vysněného mobilního telefonu. Umějí to však designéři v Samsungu? Tato otázka mi přišla na mysl, když jsem na veletrhu v Barceloně objevil v expozici Samsungu stojan s nejnovějšími dámskými telefony edice Diva. Po technické stránce jsme vás s nimi na MobilManii představili už dříve (čtěte Samsung Diva: nová kolekce dámských stylovek), na vlastní oči jsme je ale měli možnost vidět poprvé. I přes docela vkusnou dekoraci na pozadí na nás působily samotné telefony Diva mírně řečeno kýčovitě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V provedení modelů S7070 Diva a S5150 Diva Folder rozhodně nehledejte nějaké větší množství kovů a už vůbec ne vzácných. Jejich výlisky jsou z velké části plastové, zvláště z nižšího modelu S5150 láce doslova čiší na sto honů. Vše umocňuje zvláštní reliéf vnějších krytů, který dostal tvary jakýchsi želvích krunýřů. Nevím, zda jsou tohle aktuální módní trendy, ve spojení s blyštivým pouťovým provedením ale rozhodně nejde o žádný styl nebo snad dokonce luxus. Nutno říct, že dotčené véčko Diva Folder se na našem trhu stejně nebude prodávat, takže české dámy budou největšího kýče ušetřeny.

Vyšší dotykový model S7070 v provedení s bílými zády už nepůsobí tak kolotočově, ale nějak zvlášť nás svým designem také neoslovil. Ani na stánku Samsungu na veletrhu v Barceloně se netěšil extra velké pozornosti z řad přítomných dam. Ty už se raději koukaly na kovové modely řady Shark nebo sympaticky vyhlížející telefony z edice Monte. Model S7070 Diva ale nabídne poměrně slušnou výbavu v čele s 3Mpx fotoaparátem a 2,8" dotykovým displejem. Dámy možná ocení i speciální vestavěné funkce pro editaci a retušování fotografií. Dotyková Diva už se u nás prodává za cenu kolem pěti tisíc korun.

Samsung S7070 Diva
Samsung S7070 DivaDotykový QVGA displej je dominantním prvkem přední strany stylového telefonu, na zadním krytu pak zaujme netradiční vroubkování. Mobil je vybaven prostředím TouchWiz, 3MPx fotoaparátem a slotem pro karty microSDHC.rozměry a hmotnost: 101 × 55 × 13 mm, 94 g
displej: 2,8'', odporový TFT, 240 × 320, 16 mil. barev
sítě a data: GSM (900/1 800/1 900 MHz), GPRS (třída 12), EDGE (třída 12)
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 40 MB, microSDHC
baterie: 960 mAh
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video
48%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: 4 880 Kč (koupit)
Samsung S5150 Diva folder
Samsung S5150 Diva folderStylově provedené véčko se zrcadlovým povrchem a s vnějším displejem tvořeným diodami. Vnitřní část telefonu už je tradiční a najdete tam QVGA displej a numerickou klávesnici. Mobil má třímegapixelový fotoaparát.rozměry a hmotnost: 94 × 47 × 17 mm, 83 g
displej: 2,2'', aktivní TFT, 240 × 320, 16 mil. barev
sítě a data: GSM (900/1 800/1 900 MHz), GPRS (třída 12), EDGE (třída 12)
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 40 MB, microSDHC
baterie: 800 mAh
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video
45%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: ještě se neprodává

Diskuze (1) Další článek: TAT předvedl 3D použitelné i pro současné mobily

Témata článku: Samsung, , Samsung Diva, Div, Sam, Vnější kryt, Nová kolekce, Nen, Samsun, Módní trend