Samsung dokončil vývoj 5nm EUV procesu. Brzy začne nabízet první vzorky

Samsung na svém blogu oznámil dokončení vývoje 5nm FinFET EUV technologie, která bude brzy využita při výrobě mobilních čipsetů. Podle Samsungu má nový výrobní proces o 25% lepší efektivitu logického uspořádání, což se podepíše na 20% snížení energetické zátěže či na 10% nárustu výkonu. A to vše při srovnání s aktuálním 7nm výrobním procesem.

Výroba 5nm EUV technologií bude probíhat v továrně v jihokorejském Hwaseongu, která se připravuje na zvýšení výrobních kapacit ve druhé polovině roku, které se promítne ve zvýšenou výrobu již od začátku roku 2020. Ve stejném roce by se 5nm čipsety měly dostat do smartphonů řad Galaxy S a Galaxy Note. Samsung se ve zprávě zmiňuje i o spolupráci na 6nm EUV technologii s vybranými zákazníky, pro které by se mohlo jednat o levnější alternativu k 5nm EUV procesu určenou pro zařízení vyšší střední třídy.

Aktuálně nejvýkonnějším čipsetem od Samsungu je Exynos 9820:

Zdroj Samsung News

Váš názor Další článek: Motorola postupně mění design. Zadní strana smartphonů bude připomínat Samsung nebo Huawei

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Proces, Vývoj, Galaxy S a Galaxy Note, Vzorek, Samsung News, Area, Brzy, Čipset, Samsun, Pro +, Výrobní proces, Hwaseong