Samsung dostane Infinity displeje do střední třídy a prodá je i konkurenci

Včera jsme vás informovali o tom, že Apple snížil odběr AMOLED displejů pro iPhony X. Samsung, který pro původně sjednané dodávky navyšoval výrobu, tak má v současné době volné kapacity. Podle zdroje má hned dvě možnosti, jak se současnou situací naloží, a jihokorejci se zřejmě vydají oběma cestami najednou.

Samsung počítá s tím, že začne bezrámečkové displeji hojněji využívat ve střední třídě. AMOLED displeje se zahnutými rohy vyplňující většinu čelní strany se mají stát charakteristickým prvkem i mezi levnějšími smartphony. Infinity displej jsme mohli vidět např. v podání nedávného Galaxy A8 (2018), jehož recenzi si můžete přečíst zde. Znamená to, že jej dostanou i smartphony v levnější řadě Galaxy J (2018)?

Podle agentury IHS Samsung ve třetím čtvrtletí loňského roku vyrobil 97,8 procent všech OLED displejů pro smartphony, a tato dominance má pokračovat i nadále. Jihokorejci však očekávají postupný nástup čínské konkurence, proto chtějí identické displeje nabídnout i dalším výrobcům. Určeny mají být opět pro smartphony střední třídy. 

První pohled na Samsung Galaxy A8 (2018):

Infinity displeje jsou levnější na výrobu, než displeje zakřivené, které mají i nadále zůstat exkluzivitou pro ty nejdražší Samsungy. Velmi brzy se objeví např. u modelů Galaxy S9 a Galaxy S9+. Samsung mezitím hledá další výrobce, kteří by měli zájem o prémiové AMOLED displeje. „Vykousnutý“ panel pro iPhone X však stojí rovných 100 dolarů, což může být pro řadu z nich nepřekonatelnou překážkou.

Zdroj TheInvestor

Diskuze (17) Další článek: Jednodušší už to nebude. Google předvádí, jak má vypadat stěhování do nového mobilu

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy A8 (2018), Str, Dolar, Pro +, Infinitum, Současná situace, Zahnutý roh, DOS, Současná doba, OLED displej, ? Displej, Levná řada, Čelní strana, Displej, Samsun, AMOLED displej, Třetí čtvrtletí