Samsung dostihl Apple. Má patentovanou 3D kamerku pro skenování obličeje

V nadcházejících generacích topmodelů Galaxy Note a Galaxy S se jihokorejci vyrovnají Applu v oblasti skenování obličeje ve 3D. Apple jej poprvé ukázal u loňského iPhonu X, Samsung na této technologii, kterou si nechal nedávno patentovat, pracuje již od roku 2014. Řešení je však neustále vylepšováno, aby mohlo být do smartphonů nasazeno „v co nejlepší kondici“.

Samsung totiž 3D kamerku dovybavil o další funkce. Zvládá sledovat pohyb očí, detekuje pohyb v obličeji, funguje i za zhoršených světelných podmínek a skenuje obličej technologií 3D ToF (Time of Flight). To znamená, že při vytváření 3D reprezentace vaší hlavy se u všech vyslaných paprsků počítá doba jejich návratu, podle čehož se tvaruje i samotný model.

Na přední straně smartphonů Samsungu by měly přibýt i dvě nové hardwarové součásti. Jedná se o světelný zdroj NIR (Near InfraRed) a samotná biometrická kamerka. Ta navíc bude spolupracovat i se selfie kamerkou, která má dodávat informace o tom, zda má uživatel oči otevřené či zavřené nebo zda má nasazeny brýle. I když je teoreticky možné, že Samsung čidlo integruje již u Galaxy Note 9, spíše se však přikláníme k tomu, že se nová 3D kamerka objeví až příští rok u jubilejního Galaxy S10.

AR Emoji u Galaxy S9 byl jen začátek:

Zdroj PatentlyApple

Diskuze (10) Další článek: Třetí betaverze Androidu P přináší tmavý motiv a spoustu drobných oprav

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S10, NIR, Kamerka, Pro +, Přední strana, Příští rok, DOS, Jubilejní galaxy, Sam, Scanování, Samsun, Obličej, Světelný zdroj, Pohyb očí, Nadcházející generace, Tim of flight