Samsung Galaxy Chat: škoda toho displeje [preview]

Do redakce nám zavítal Android s hardwarovou QWERTY klávesnicí pod displejem, specifikacemi se ale drží více při zemi.

Android zařízení s QWERTY klávesnicí pod displejem je na trhu jako šafránu, dnes si tak ukážeme zatím nejčerstvějšího zástupce, Samsung Galaxy Chat. Na trhu se začal prodávat v bílé a černé barevné variantě, druhá jmenovaná nám před pár dny dorazila do redakce. Na produktových fotografiích jsme měli dojem, že telefon je daleko větší, než vypadá ve skutečnosti. Dobře se drží v rukou, škoda použitých materiálů.

Samsung Galaxy Chat
B5330
rozměry a hmotnost: 119 × 59 × 11,7 mm, 112 g
displej: 3,0", kapacitní TFT LCD, 240 × 320, 133 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 2MPx, video (640 × 480)
20 %
vybavenost
cena: už se neprodává

  

 

Lesklý zadní kryt a stříbrný rámeček obepínající čelní plochu jsou magnetem na otisky prstů. Pohybujeme se v nízké cenové hladině, a tak se Samsung u displeje moc nevytáhnul. TFT zobrazovač nabízí třípalcovou úhlopříčku a QVGA (240 x 320 pix) rozlišení. Díky hrubému rastru často vidíme lehce rozmazaný text, malá písma zanikají v chumlu pixelů. Displej by klidně mohl mít HVGA rozlišení, vůbec bychom se nezlobili. Při pohledech ze stran navíc dochází ke značné korekci barev.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Chat - detaily klávesnice, zadního krytu a horní hrany. V ruce se drží velmi dobře, palec pravé ruky pohodlně obsluhuje funkční klávesy Androidu.

Pod displejem narazíme na standardní ovládací prvky Androidu, tentokrát v senzorické podobě. Bohužel chybí jakákoliv vibrační odezva. Pochválit naopak musíme QWERTY klávesnici pod displejem, i když si na psaní teprve zvykáme. I přesto, že jsou klávesky velmi malé, se na nich píše poměrně dobře. K dispozici jsou i dvě klávesy, kterým můžete nastavit zkratku na spuštění libovolné aplikace v telefonu. Tlačítkem alt píšete žlutě zbarvené symboly, jedním stiskem napíšete jeden symbol, po dvojím stisku máte napevno nastaveno psaní žlutých znaků, číslic a symbolů. Nechybí ani vyhrazená klávesa s předpřipravenými smajlíky, kurzorové šipky naopak nejsou na pořadu dne, takže pro navigaci v textech budete muset použít dotyk prstu.

Zadní strana je ve znameníé reproduktoru a 2Mpix fotoaparátu, kterému schází automatické ostření. Pod zadním krytem najdeme 1200mAh baterii a slot pro microSD karty. Po stránce hardwaru se o výpočetní výkon stará 850MHz procesor, systémově je k dispozici 445 MB operační paměti, větší polovina je zabrána hned po startu přístroje. Co se týče softwaru, v telefonu najdeme Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich s grafickou nadstavbou TouchWiz. V rámci aplikační výbavy čekejte mj. komunikátor ChatOn, FM rádio, S Plánovač, Game Hub nebo kancelářský balík QuickOffice. Pro nákup aplikací jsou k dispozici dva portály - Google Play a SamsungApps.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Screenshoty uživatelského prostředí u Samsungu Galaxy Chat

V základním balení najdeme mimo telefonu a baterie i cestovní nabíječku, USB kabel a uživatelskou příručku. Aktuálně se pouštíme do testování, recenzi očekávejte v brzké době.

Diskuze (7) Další článek: O2 v říjnu: čtvero novinek a lehké zdražování

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Chat, Vyhrazená klávesa, Samsun, Předpřipravený smajlík, GAL, ? Displej, WMO, Pře, Galaxy c, Displej, Sam