Samsung Galaxy S10: čtečka otisků v displeji změří i krevní tlak a srdeční tep

Z dřívějších spekulací již víme, že se Samsung u jubilejního Galaxy S10 rozhodl pro čtečku otisků v displeji, která by se ještě v průběhu letošního roku měla stát natolik populární a využívaná, že se stane automatickou výbavou těch nejvýkonnějších smartphonů. Podle jihokorejského zdroje však Galaxy S10 čtečce otisků prstů přidá i několik funkcí navíc. 

Samsung se podle dosavadních zpráv rozhoduje mezi třemi různými technologiemi zabudovaných čteček. Každý výrobce na to jde jinou cestu, jihokorejci však zřejmě zvolí ultrazvukové řešení od Qualcommu. Čtečka totiž nemá problém rozpoznávat ani přes 1,2mm tlustý AMOLED displej, podporuje rozpoznávání navigačních gest, dokáže zařízení odemknout i pod vodou a navíc zvládne měřit srdeční tep a krevní tlak. Vše bude zvládat jednotný modul umístěný pod displejem.

Jako první vyrukovalo s čtečkou otisků v displeji čínské Vivo. A i když se od tohoto řešení očekávalo masivní rozšíření do všech telefonů, výrobci si na novou technologii zvykají jen pomalu. Až teprve nedávno se přidal Porsche Design Huawei Mate RS a také Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, stále se však nejedná o mainstreamové modely, ale spíše o speciální edice, za které si výrobci nechají řádně zaplatit. Měření zdravotních dat pomocí displeje však zatím nikdo nepoužívá. Budeme tedy zvědavi, jak se bude dařit Samsungu.

Představení jubilejního Samsungu Galaxy S10 by se mělo odehrát již v lednu 2019 na veletrhu CES v Las Vegas. Únorový termín na veletrhu MWC by měl Samsung obsadit skládacím smartphonem Galaxy X.

Čtečku otisků v displeji poprvé použilo Vivo u modelu X20 Plus UD:

Zdroj ETnews

Diskuze (17) Další článek: Xiaomi má průhledný superphone se čtečkou v displeji. Také vám něco nápadně připomíná?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Srdeční tep, Čtečka v displeji, Čtečka, ? Displej, Displej, Otisk, Zdravotní data, Nová technologie, Sam, Masivní rozšíření, Letošní rok, Speciální edice