Samsung Galaxy Tab A2: tablet střední třídy dostane USB-C a asistenta Bixby

Samsung Galaxy Tab S4 nebude jediným letošním tabletem od Samsungu. Dalším modelem, který tentokrát cílí na méně náročné uživatele, bude Galaxy Tab A2 (SM-T590). Jedná se o nástupce dva roky starého Galaxy Tab A, který měl za cíl nabídnout základní tabletové prostředí v deseti palcích za slušnou koncovou cenu.

Galaxy Tab A2 zůstane věrný desetipalcovému LCD displeji, který se kvůli přesunu ovladačů do spodní lišty nepatrně natáhne. Panel tak bude mít úhlopříčku přesně 10,5 palce, na které zobrazí matici 1 920 × 1 200 pixelů. Na spodní hraně na fotkách rozpoznáváme 3,5mm jack a napájecí USB-C. Na boku tabletu vidíme POGO konektor pro připojení klávesnice, zdroj se zmiňuje i o samostatném tlačítko pro asistenta Bixby. 

Samsung se soustředí i na odolné tablety. Toto je Galaxy Tab Active2:

Tablet pohání Snapdragon 450, kapacita operační paměti je v tuto chvíli neznámá. V hardwarové výbavě čekejte podporu Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC a microSD karet. Dočkat se máme i čtečky otisků prstů, která bude zřejmě umístěna na zadní straně po boku 5MPx kamerky s přisvětlením. V tabletu poběží Android 8.1 Oreo s nadstavbou Samsung Experience. LTE varianta tabletu se dostane i na trhy v Evropě, zřejmě v průběhu druhé poloviny tohoto roku.

Via XDA

Diskuze (5) Další článek: Yale Home View 303W: I potmě vidí do všech směrů a obraz pošle do mobilu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , Letošní tablet, Evropa, Asistent Bixby, Samostatné tlačítko, Galaxy Tab a, Staré galaxy, Bixby!, Palec, DOS, Spodní lišta, Spodní hrana,