Samsung Galaxy Tab Active Pro: Odolný desetipalec do terénu se stylusem S Pen

Samsung si na veletrh IFA v Berlíně přeci jen schoval jednu novinku, která však zřejmě nebude nabízena v běžné distribuční síti, ale pouze B2B partnerům. Novým produktem je tablet Galaxy Tab Active Pro, který zaujme zvýšenou odolností dle norem IP68 a MIL-STD810G, stylusem S Pen, který vkládáte do ochranného obalu, a podporou režimu DeX. Po připojení myši a klávesnice můžete na monitoru pracovat v DeXu, přičemž druhá osoba může souběžně pracovat na tabletu.

Nový tablet dostal 10" displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pix, základní systémové ovladače Androidu se nachází pod displejem v tlačítkové podobě. Tablet je určen do rukou pracovníků v terénu, přežije pád za 1,2 metru na zem, displej můžete ovládat mokrými prsty i v rukavicích. Pro přesnější zadávání textů nebo pro elektronické podpisy při doručování zásilek se zase hodí stylus S Pen.

Samsung se k výbavě tabletu v tiskové zprávě nijak blíže nevyjadřuje. Z dřívějších benchmarků ale víme, že by měl tablet běžet na Snapdragonu 710 se 4GB RAM, interní 64GB úložiště rozšíříte microSD kartami o dalších 512 GB. Ve specifikacích nechybí podpora NFC, 7 600mAh baterie bude uživatelsky vyměnitelná. 13MPx fotoaparát na zádech doplňuje přední 8MPx kamerka. Uvnitř Galaxy Tab Active Pro běží Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI.

Oficiální představení tabletu Galaxy Tab Active2:

Nový odolný tablet se v Německu dostane do prodeje 1. října. Wi-Fi verze startuje na částce 599 EUR (15 500 Kč), LTE varianta vyjde na 679 EUR (17 500 Kč). U obou variant slibuje Samsung čtyřletou softwarovou podporu ve formě aktualizací a bezpečnostních záplat. Zda se tablet dostane do prodeje i v ČR, zatím není známo. Samsung v ČR zatím nabízí jen 8" Galaxy Tab Active2, který ve Wi-Fi verzi vychází na 11 900 Kč, LTE model stojí o tisícovku více.

Zdroj Samsung.de

Diskuze (1) Další článek: LG G8X: Kdo potřebuje „skládačky“, když můžete půlku telefonu nechat doma?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Displej, Česká republika, Německo, Berlín, Tab Active Pro, Tab Active, S Pen!, Samsun, Terén, Pro +, Děs, Pen,