Samsung Galaxy Xcover Pro je téměř nezničitelný. Zaujme i vyměnitelná baterie

Zatímco před pár dny se jednalo jen o spekulace, dnes už je vše oficiální. Samsung představil zatím nejvybavenější odolný model řady Xcover s podporou norem IP68 a MIL-STD810G. Samsung Galaxy Xcover Pro se bude prodávat i v Česku, a v jeho výbavě najdeme několik funkcí, které u smartphonů od Samsungu běžně nevídáme.

Novinka s rozměry 160 × 77 × 10 mm má na čelní straně 6,3" Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+ a zakulacenými rohy. Ovládat lze v rukavicích, nebo mokrými prsty. V průstřelu displeje je umístěna 13MPx selfie kamerka s fixním ostřením (F2.0). Celá přední plocha je kryta sklem Gorilla Glass 5, a nechybí ani notifikační dioda!

Na zádech je duální fotoaparát. Hlavní 25MPx snímač se světelností F1.7 zvládá automaticky zaostřovat. Sekundární 8MPx objektiv má fixní focus a světelnost F2.2, zřejmě se tedy bude jednat o foťák sloužící k rozmazání pozadí. Přestože je hlavním materiálem plast, překvapí vysoká hmotnost 218 gramů. Na horní hraně a na levém boku najdete dvě programovatelná tlačítka, regulátory hlasitosti a zamykací klávesa jsou tradičně vpravo. USB-C obklopený nabíjecími POGO piny na spodní hraně doplňuje 3,5mm jack na hraně horní. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takto vypadá nový Samsung Galaxy Xcover Pro, na trh se dostane pouze v černé barevné variantě

Oproti spekulacím telefon nesplňuje normu IP69, ale „pouze“ IP68 se standardem MIL-STD810G. Telefon má tedy zvýšenou odolnost proti vlhkosti, prachu, teplotním výkyvům a proti dalším nehostinným podmínkám. Přežije pád na zem z metru a půl, a to i bez nasazeného ochranného pouzdra. Baterie o kapacitě 4 050 je snadno vyměnitelná, nabíjet ji můžete zrychleně 15 Watty. Po odcvaknutí zadního krytu se zpřístupní sloty pro nanoSIM a microSD (až 512 GB). Výkon telefonu dodává 2GHz osmijádro Exynos 9611 se 4GB RAM a 64GB pamětí.

Oficiální představení Samsungu Galaxy Xcover Pro:

Galaxy Xcover Pro je zařízení primárně cílené na B2B segment, ovšem dostane se do prodeje i na běžném trhu. Pyšní se podporou Push-to-talk navázané na službu Microsoft Teams, která má zjednodušit týmovou práci. Softwarové a hardwarové doplňky k telefonu umožní skenování barkódů (pošta, evidence zboží, apod), získávání dat v terénu či mobilní platby. Díky podpoře mPOS (mobile Point of Sale) se z Xcoveru Pro může stát přenosný platební terminál, a to pod hlavičkou pilotního programu Visa Tap to Phone, který právě dnes odstartoval.

Bezpečnost a verze pro firmy

Zda se bude týkat jen USA nebo i dalších zemí, teprve uvidíme. Bezpečnost obstarává platforma KNOX, data jsou chráněna již na hardwarové úrovni (šifrování, ochrana běhového prostředí v reálném čase, apod.), aby nemohlo dojít k žádnému úniku citlivých firemních dat. Smartphone lze jednoduše přidat do stávajících firemních MDM systémů přes funkce Knox Configure a Knox E-FOTA.

Samsung Galaxy Xcover Pro
rozměry a hmotnost: 160 × 77 × 10,0 mm, 218 g
displej: 6,3", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 400, 418 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (390|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (512 GB), RAM: 4 GB, baterie: 4 050 mAh
procesor: Samsung Exynos 9611 (8× Cortex-A73, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 25MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
55 %
vybavenost
cena: 7 706 Kč12 424 Kč

Na vybraných trzích bude telefon k dispozici i v tzv. Enterprise Edition, která zahrnuje dvouletou dostupnost na trhu a čtyřletou dostupnost bezpečnostních aktualizací. V Česku se telefon dostane do prodeje v první polovině února za 12 990 Kč.

Zdroj: Samsung News

Diskuze (3) Další článek: Jak vypadá sex s mobilem a orgasmus na displeji? Tip na film s hlasovou asistentkou v hlavní roli

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,