Samsung Galaxy Y Duos: Android a dvě SIM [preview]

Do redakce dorazil první Dual SIM Android od Samsungu. Pojďme se podívat jak funguje přepínání mezi kartami a co dalšího nabízí.

První Dual SIM Android od Samsungu koncepčně vychází z modelu Galaxy Y. V rámci systému přibyl v horní výsuvní liště přepínač mezi SIM kartami, jednoduše si tak zvolíte tu, ze které chcete volat a odesílat zprávy. Jinak jsou na příjmu obě dvě karty zároveň. Pro každou kartu si můžete nastavit vlastní vyzváněcí melodie i barvu pozadí. Můžete si dále nastavit SIM kartu, jejíž data budete využívat pro mobilní internet. V rámci systému žádné změny nečekejte, v telefonu běží operační systém Android 2.3.6 s grafickou nadstavbou TouchWiz, který se na první pohled zdá poměrně svižný. Svůj podíl na tom má 832MHz procesor a 290 MB RAM, po najetí systému je uživatelsky dostupných zhruba 140 MB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Galaxy Y Duos z čelních i zadních pohledů. Nejzajímavějším parametrem, kvůli kterému si jej budou lidé pořizovat, jsou dva sloty pro SIM karty.

Díky malému rozlišení se některé nabídky na displej nevejdou vcelku ale budete je muset kousek odrolovat, týká se to zvláště potvrzování licenčních ujednání a podmínek využití různých služeb. V rámci aplikací najdeme Social Hub, Zprávy a Počasí nebo Polaris Viewer. Jak již název napovídá, Office dokumenty půjdou pouze prohlížet (bez editace), nikoliv vytvářet nové. Pro kompletní přehled základních věcí a novinek se můžete podívat na naše preview.

Klepněte pro větší obrázek

V základním balení najdeme 2GB microSD kartu s redukcí na plnohodnotnou SD kartu, uživatelský manuál, nabíječku a USB kabel. Sluchátka chybí, budete si muset vypomoci z vlastních zásob nebo dokoupit nové. Sluchátka jinak budou potřeba k poslechu FM rádia, budou sloužit jako anténa. Galaxy Y Duos právě testujeme, recenzi očekávejte v nejbližší době. Pokud máte jakékoliv dotazy, směřujte je do diskuse pod článkem.

Diskuze (27) Další článek: Apple prodal od pátku celkem 3 miliony nových iPadů

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Y Duos, Duo, Pře, Sam, Základní věc, Zadní pohled, Samsun, #Android, GAL