Samsung Galaxy Z Flip půjde na trh hodně rychle. Už tři dny po svém oznámení

Samsung představí skládací véčko 11. února v San Francisku, a podle spekulací by se mohlo dostat do prodeje hned tři dny nato. Skládací novinka tak předběhne souběžně představené „es dvacítky“, které mají jít do prodeje až 13 března. Vše směřuje k tomu, že Samsung spěchá, aby měl skládací véčko v prodeji co nejdříve. A Motorole roste hned ze startu značná konkurence.

Motorola sice svůj novodobý Razr představila loni v listopadu, do prodeje jde po řadě odkladů až v únoru, a to zatím pouze v USA. Motorola zvolila start prodeje na 14. února, což by měl být, shodou náhod, i start prodejů véčka Galaxy Z Flip od Samsungu. Motorolu tedy čeká tuhá konkurence, navíc, do Evropy se Razr zřejmě dostane až se zpožděním. Očekáváme, že výrobce oznámí rozšíření distribuce do Evropy na letošním veletrhu MWC v Barceloně, který se koná koncem února. Tou dobou by mohlo být v Evropě již několik týdnů v prodeji skládací véčko od Samsungu.

A zatímco Razr bude stát 1 500 dolarů (zhruba 34 500 Kč), Galaxy Z Flip má vyjít na 1 400 dolarů (32 200 Kč). V segmentu skládacích véček tedy roste velká konkurence, ze které budou těžit koncoví zákazníci. Čím více podobných modelů, tím rychleji budou klesat ceny skládacích zařízení. Zda se u Galaxy Z Flip potvrdí přítomnost Snapdragonu 855+ a ultratenkého skla na vnitřním displeji, se dozvíme přesně za dva týdny.

První dojmy ze skládací Motoroly Razr:

Diskuze (1) Další článek: Předplacenou Oskartu nelze pořídit online. E-shop bude zpátky v únoru

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip, Max Weinbach, San Francisco, Prodej, Únor, Evropa, Konkurence, Bloom, F +, Start prodeje, Samsun,