Samsung Gear Sport: symbióza dvou odlišných světů [recenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 18

Názory k článku

10. 07. 2019 11:06

Proboha kdy už si konečně někdo na Mobilmanii přečte co to znamená 5atm, WR50m a tak dále? Asi vám spousta lidí, co se podle vás šlo s hodinkami potápět poděkuje!https://www.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodote... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 12. 2017 11:53

Já spíše hledám hodinky jako podružný informátor dění na mobilu. Vcelku mě vyhovovaly Pebble steel. Velmi dobrá výdrž a instalace aplikací. Kde jsem měl neshodu je malý lcd a rozlišení. Horší zrak preferuje vetší font a ten zase musí mít prostor kde se má zobrazit. Peeble skončíl a ja začal hledat nastupce. V hledáčku jsedm měl i Samsung Gear S3 Frontier. Pár zbytečností, co už, ale váha a robustnost a k tomu vydrž a na konci cena. Kámoš je měl tak jsem si je důkladně ošahal a taky se poptal. Už jsem si prošel fází co den, dva nabíjet-Asus ZenWatch a nějaké další čínské strojky. A to ještě před spáním když jsem zapoměl nabít. Potřebuji je kvůli zbuzení do práce, mám problém se sluchem a zvuk mě nevzbudí. Skončil jsem u Amazfit Pace. Slušná velikost displeje, rozumější výdrž, dá se i jako fit center, diky komunitě jsou v češtině a činská akční cena.
Je to jako u mobilu. Chci určité funkce, vlastnosti a s koupí mového to není jen o lepším procesoru a kvalitnějším lcd. Jsou to i drobné ústupky, vlastnosti a funkce co u nového nebudou. A musíš se s tím popasovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 12. 2017 00:46

Tyjojo...nevim,ale od hodinek ocekavam, ze budou proste na ruce a nebudu se rano starat o to, jestli vydrzi do vecera nebo ne, jako soucasne mobily...Samsung se ocividne zblaznil a integruje do hodinek milion funkci, ktere vyuziva jen hrstka lidi (muj pocit) na ukor vydrze...pokud hodinky vydrzi 2-3 dny, znamena to samo o sobe 33-50% ubytek denne jen beznym pouzivanim, pokud bych si jednou za dva dny sel zabehat nebo na kolo, tak je pryc dalsich 30% za hodinu a jsme takrka na hranici 2 denni vydrze, ne-li na kazdodennim nabijeni “pro jistotu”...nedej boze pres hodinky poslouchat hudbu, nebo aktivovat AlwaysOn...
To je pak jako kdyz si clovek cte clanek, ze AppleWatch umi ve spanku pokrocile detekovat ruzne poruchy/arytmie srdce, ale v praxi je to k hovnu, protoze je kazdy pres noc nabiji, aby dalsi den vydrzely az do vecera...
Od hodinek mi staci, kdyz si prectu notifikace a muzu se rozhodnout, jestli vytahnout mobil nebo ne, pripadne jednoduche potvrzeni Ano/Ne stejne Maily a SMSky na pididisplejich nikdo smolit nebude...(ovladani hlasem by mohlo prinest revoluci, ale jsme tak daleko?)
P.S. Vlastnim sportovni Garminy, dobijim jednou tydne v nedeli vecer i kdyz je trapim jak chci a stejne mi to pripada moc casto...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
27. 12. 2017 00:45

Uz dlhsi cas rozmyslam o smart hodinkach. Donedavna bol vyber zuzeny na Gear S3 Frontier a Fenix 3 Sapphire.
S3 ma vyhodu "ekosystemu", nakolko mam Note 8, takze by tam nemali byt problemy. Ma viac smart funkcii ako Fenix, aj vacsiu pamat. Lenze ma mensiu vydrz a nie je vodotesny. Ale oslovili viac moje geek-ego. :)
Fenix zasa dlhsie vydrzi, je vodotesny, ale chybaju ju mu smart funkcie. Aj heart rate monitor. Aj ked je otazne, nakolko je u S3 presny... A tiez nie som az tak aktivny sportovec, ze by som ho naplno vyuzil. Ale na druhu stranu maju zasa zafirove sklicko. A Fenix 5 sa mi zda este prilis predrazeny.
Ale teraz tu je Gear Sport. Sice nie az tak pekny, ako S3 Frontier, ale doplna vodotesnost a ponechava si vsetky ostatne plusy z S3. Reproduktor by mi asi nechybal, Note 8 by mal zvladat sparovanie 2 zariadeni cez BT, takze v aute by hovory isli cez infotainment.
A zjavili sa aj Xiaomi Amazefit 2. Vyzeraju celkom dobre, zdaju sa byt sikovnou symbiozou medzi sportrackerom a smartwatch, cena je tiez zaujimava. Lenze podpora mimo cinstinu dost pokulhava.
Este aj Casio malo nieco zaujimave, len tusim u nas nie su v ofic. distribucii.
Alebo sa na to vykaslem a zaobstaram si normalne hodinky, kde nemusim riesit ani vydrz (trebars nejake solarne), ani moralne zastaravanie. :)
Nejake napady, ako sklbit vydrz, smart+tracker funkcie a odolnost?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor