Samsung Good Lock: změňte prostředí S7 k nepoznání

Nestává se moc často, aby aplikace změnila klíčové systémové soubory. V rámci Good Lock však TouchWiz na S7 změníte velmi výrazně.

Samsung v řadě Galaxy S7 se svou grafickou nadstavbou příliš neexperimentoval, takže se velmi podobá loňské generaci. Jihokorejci snad jen drobně upravili vzhled ikon, tu a tam vidíme drobné designové odlišnosti, prostě nic vyloženě zásadního. 

Pokud však chcete experimentovat se vzhledem prostředí bez rootování, můžete vyzkoušet novou aplikaci od Samsungu, která nese název Good Lock, s jejíž pomocí se upraví vzhled a funkce lockscreenu, nabídky posledních spuštěných aplikací či horní výsuvné lišty. Aplikace je ke stažení na portálu Galaxy Apps, ovšem pouze v její americké verzi (zřejmě díky neúplné lokalizaci), pokud ji přesto chcete vyzkoušet, můžete si ji stáhnout zde.

Několik výrazných změn

Telefon aplikaci instaluje jako aktualizace systémové aplikace, takže po skončení instalace je vyžádán restart celého zařízení. Po najetí telefonu vám nová část prostředí ukáže, jaké jsou všechny hlavní novinky. První změnou prošel lockscreen, mimo nové tapety na něm můžete, potažením prstu dolů, přidat widgety. Na výběr je přitom většina z těch, které běžně umisťujete na domovské obrazovky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová zamykací obrazovka a možnosti barevných úprav

Ze spodní části lockscrenu můžete dále rychle vysunout záložku s nejčastěji používanými aplikace. K jedenácti předpřipraveným můžete přidat i vašich devět oblíbených položek. Změna se dotkla i horní výsuvné lišty, tradiční zástupci rychlého spuštění uvolnili místo jednoduchým přepínačům z „čistého“ Androidu. A pokud je odsunete dolů, zobrazíte si další položky rychlého spuštění.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zajímavou záležitostí jsou tzv. rutiny, které dokáží změnit layout lockscreenu v závislosti na fázi dne či podle toho, kde se aktuálně nacházíte. Ano, i základní fialovou barvu můžete změnit za jinou...

Notifikační pruhy, které potažením do strany odmítnete, se zobrazí v záložce „Keep“. A z ní zmizí až tehdy, pokud v této záložce ještě jednou provedete stejný postup. Zbytečnost nebo užitečná funkce? Pokud notifikace odmítáte už jen z principu, můžete se jejich druhá evidence hodit, pokud je ale chcete hned vymazat, přidáte si práci navíc. V horní liště dále nechybí lišta pro nastavení jasu ani rychlý vstup do Nastavení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Horní výsuvná lišta dělí notifikace do svou záložek

Poslední změna se odehrála v nabídce posledních spuštěných aplikací, kde se aplikace řadí v textových pruzích a vy je hned můžete otevřít v režimu Multidispleje. Ve spodní části displeje pak nechybí seznam oblíbených aplikací, který je stejný jako u zamykací obrazovky.

Klepněte pro větší obrázek
A konečně se dostáváme i na nový vzhled obrazovky posledních spuštěných aplikací

Aplikace není určena pro dlouholeté uživatele TouchWizu, kteří si na něj již zvykli, ale spíše pro nové uživatele, kteří stále pokoukávají po „čistém“ Androidu. V aplikaci dostanete směsici některých funkcí z připravovaného Androidu N, ovšem změny jsou natolik výrazné, že ne každý si nové prostředí rychle přisvojí. Naštěstí jde bez větších zásahů jednoduše odinstalovat a vrátit se ke „starému“ TouchWizu.

Aplikace alespoň ukazuje, kterým směrem se Samsung při vývoji uživatelského rozhraní zaobírá, i to, že TouchWiz u Samsungů, tak jak jej několik let známe, nemusí být napořád. Tuto oficiální aplikaci od Samsungu si můžete stáhnout zde.

 

Via Phandroid

Diskuze (8) Další článek: HTC 10 má jít do prodeje už 15. dubna. Prohlédněte si živé fotografie

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Stejný postup, Seznam oblíbených, Lock, Samsun, Sam, Jednoduchý přepínač, LOC, Prostředí, Užitečná funkce, Rychlý vstup, Pro +, Good, Nepoznání