Samsung: hodinky informují o autě, kolo nabíjí

Samsung na CES 2014 navázal spolupráci se třemi firmami - BMW, Trek Bikes a 3D Systems.

Samsung oznámil na veletrhu CES v Las Vegas strategické partnerství se třemi společnostmi. Ve spolupráci s BMW byla vyvinuta aplikace BMW iRemote pro chytré hodinky Galaxy Gear která spolupracuje s elektromobilem BMW i3. Samotná aplikace iRemote umožňuje řidiči zjistit aktuální životnost baterie, nabití baterie a dojezdovou vzdálenost, stav uzavření oken, střešního okna a dveří nebo nastavit teplotu ve vozidle a spustit klimatizaci. Nastavení teploty je vhodné zejména před jízdou, kdy si na hodinkách nastavíte vámi požadovanou teplotu. Funkce Send to Car pomocí hlasového průvodce S Voice může z hodinek do zabudované navigace ještě před odemčením vozidla a vyjetím odeslat potřebná cílová a průjezdní místa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hodinky Galaxy Gear dokáží komunikovat s elektromobilem BMW i3

Jihokorejský výrobce se spojil i s výrobcem kol Trek Bikes, se kterým připravil dva koncepty, u kterých znázornil možné cesty budoucí integrace smartphonů a chytrých zařízení na rámy jízdních kol. V prvním konceptu je usazen Galaxy Note3, který se při šlapání dobíjí. Při jízdě v přírodě se tak můžete nechat navigovat v turistických mapách bez obav o baterii telefonu. V rámci druhého konceptu mohou cyklisté na Notu 3 nebo na hodinkách Galaxy Gear sledovat aktuální rychlost nebo ujetou vzdálenost.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prototyp kola, které za jízdy nabíjí Galaxy Note 3

Samsung se dále stal partnerem společnosti 3D Systems, která je významným poskytovatelem 3D obsahu určenému k tisku. Uživatel s Galaxy Note 3 může navrhovat a v konečném důsledku i vytvářet nové produkty, které jsou vyrobeny po odeslání návrhu na 3D tiskárně. Jako příklad jsou uváděny 3D mince a obaly na telefony, které demonstrují možné budoucí využití v praxi. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Navrhněte na Galaxy Note 3 výrobek a poté jej nechejte vytisknout v 3D tiskárně. Objekty se v pilotní fázi rozumí kryty na samotný tabletofon (Zdroj: Engadget.com)
Diskuze (7) Další článek: Skyfone je další „one man show“ virtuál. Chce hrát fér

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Info, Kolo, I/O, Hod, Auto, Strategické partnerství, Sam, Samsun,