Samsung letos plánuje prodat 320 milionů smartphonů. Ve hře je i skládací hybrid

Podle investorů chce Samsung v letošním roce vsadit na „bezpečnou notu“ a očekává stejné prodeje, jako v roce 2017. A tyto plány naznačil již svým dodavatelům. Samsung chce v letošním roce prodat 320 milionů smartphonů, 40 milionů „hloupých“ telefonů, 20 milionů tabletů a 5 milionů nositelností všeho druhu. 

Podle zdrojů si Samsung v letošním roce stanovil jen mírné prodejní cíle, a to proto, že je současný mobilní trh již dostatečně nasycen. Vytyčené cíle jsou však stále nad ostatními rivaly, např. Apple prodá každý rok okolo 200 milionů smartphonů, v případě Huawei to bývá ještě o 50 milionů méně. Zřejmě nejzajímavější částí zprávy jsou výhledy na další roky. Samsung nepřemýšlí nad zvýšením dodávek, ale nad zvýšením ziskovosti u dražších smartphonů, včetně řady Galaxy S, Galaxy Note a nového skládacího telefonu.

Skládací hybrid smartphonu a tabletu měl být skutečně představen letos, o čemž loni v září informoval šéf mobilního Samsungu DJ Koh. Podle některých spekulací však Samsung telefon odloží na rok 2019, první ukázka skládacího zařízení by se však mohla odehrát ještě letos, a to ve druhé polovině roku. Pokud skutečně dojde ke zpoždění, prvního „teaseru“ bychom se mohli dočkat např. na zářijovém veletrhu IFA.

Futuristické představy Samsungu o skládacím tabletu (rok 2014):

Zdroj TheInvestor

Diskuze (3) Další článek: Nokia 3310 nekončí. Letošní model dostane LTE a zjednodušený Android

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Zářijový veletrh, První ukázka, Vytyčený cíl, Skládací hybrid, Mobilní Samsung, Sam, PLA, Milión smartphonů, Skládací tablet, Milión tabletů, Mil, SMA, Hybrid, Drahý smartphone, Samsun,