Samsung Level: nová řada prémiových sluchátek

Samsung oficiálně představil trojici nových sluchátek spolu s externím reproduktorem, ceny budou velmi vysoké.

Dnes oficiálně představená sluchátka Samsungu jsme již měli možnost vidět na veletrhu MWC v Baceloně. Na stánku Samsungu byly vystaveny v rohu s dalším příslušenstvím a bez svého oficiálního názvu. Vyzkoušet jsme si je mohli i u několika stojánků určených pro poslech hudby spolu s Galaxy Note 3. Dnes je Samsung oficiálně oznámil pod produktovým označením Level, k trojici se nově přidává i externí reproduktor. Samsung označil sluchátka jako prémiová, takže si za ně bohužel nechá i poměrně hodně zaplatit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka Samsung Level Over budou na trh dodávána v černé a bílohnědé barevné variantě

Vlajkovou „lodí‟ u představených sluchátek bude model Level Over, tedy sluchátka s náušníky přes celé uši. Sluchátka disponují 50mm membránami s neodymovými magnety, konstrukce z bio celulózy má bránit přebytečné rezonanci. Sluchátka dokáží účinně redukovat šum na pozadí hybridní redukcí pomocí vnitřního a vnějšího mikrofonu. Přehrávat hudbu dokáží přes Bluetooth 3.0 (kodeky apt-X a SBC), alternativně pak přes kabelové spojení s ovladačem. Hudbu můžete ovládat i přes dotykovou plochu na jednom z náušníků.

Příslušenství má rozměry 175 × 190 ×78 mm a váží 350 g, na cesty je můžete zabalit do cestovního obalu, jehož součástí je i„dvojjack‟ určený na palubu letadel. V neposlední řadě bude připravena i podpůrná aplikace Samsung Level, kterou půjde stáhnout ze SamsungApps či Google Play. V telefonu pak půjde nastavit adekvátní volba ekvalizéru, případně využít hlasové povely a ovládání přes S Voice. Ta však zatím bohužel neumí česky, takže ji uživatelé v ČR moc nevyužijí. Výdrž sluchátek je udávána 30 hodin v pohotovosti a 15 hodin při poslechu, je-li zapnutá aktivní redukce šumu. Pokud je vypnutá, naroste čas poslechu na dvojnásobek, doba v pohotovosti se prodlouží až na 200 hodin. Cena sluchátek je stanovena na 7 999 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka Samsung Level On v černé a bílohnědé barevné variantě, připojit k telefonu je můžete pouze kabelem

Sluchátka Level On jsou postavena trochu níže, disponují dvouvrstvými 40mm membránami a komfortní výstelkou náušníků a temenní části. Jedná se o klasická drátová sluchátka, hudební kabel jack-jack s ovládacími prvky a mikrofonem zapojíte do spodní části pravého náušníku. Ten lze v případě přenášení odpojit a smotat a spolu se sluchátky umístit do přepravního obalu. Rozměry sluchátek činí 162 × 181 × 70 mm, váží 209 gramů. Prodávány budou v celočerné a bílohnědé variantě. Předpokládaná cena je stanovena na 4 599 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka Samsung Level In se budou prodávat v černé a bílé barevné variantě, na přívodním kabelu nechybí ovladače přehrávání hudby 

Základním prémiovým modelem jsou sluchátka Level In, tedy špunty se čtyřmi silikonovými nástavci a třemi nástavci z paměťové pěny. Sluchátka váží 16 gramů a převážet je můžete v cestovním pouzdře. Ve špuntech jsou integrovány tři reproduktory, dva pro HD střední a vyšší tóny a třetí pro hluboké basy. Cena je stanovena na 3 499 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Externí reproduktor Samsung Level Box bude nabízen v černé a stříbrné barevné variantě

Trojici sluchátek doplňuje externí modul Level Box s kovovým šasi s 56mm reproduktorem a pasivním chladičem. Rozměry příslušenství činí 164 × 62 × 69 mm, hmotnost činí 600 gramů. Hlavní prvky jsou umístěny na zadní straně, kde je umístěn zapínací jezdec, párovací tlačítko pro Bluetooth (vynutit párovní lze i přes NFC) a microUSB kabel sloužící k nabíjení reproduktoru. K němu se připojíte i kabelem přes 3,5mm jack. Na těle nalezneme vestavěný mikrofon s redukcí hluku a šumu na pozadí, krabička je tak stavěna i na konferenční hovory v rámci hlasitého handsfree. Cena je stanovena na 4 199 Kč.

Čtveřice nově představeného příslušenství se na vybraných trzích objeví v polovině května. 

Diskuze (14) Další článek: LG zvýšilo zisk a prodalo rekordní počet LTE smartphonů

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Neodymový magnet, Level, Pře, SBC, Prémiový model, Vestavěný mikrofon, Sam, Externí reproduktor, Nová řada, Řada, Externí modul, Nov, Pasivní chladič, Sluch, Aktivní redukce, Samsun, Přívodní kabel