Samsung loni v Česku prodal 900 tisíc smartphonů. Nejoblíbenější byl Galaxy S10e

Samsung v rámci tiskové konference k uvedení tabletu Galaxy Tab S6 Lite zveřejnil také několik ekonomických statistik, které se týkají českého trhu. Firma v roce 2019 potvrdila pozici lídra na tuzemském trhu se smartphony, když se jí podařilo prodat 900 tisíc kusů mobilů. Nositelné elektroniky, kam výrobce řadí chytré hodinky, náramky a zcela bezdrátová sluchátka, se v Česku prodalo 93 tisíc.

Nejprodávanějším prémiovým smartphonem se loni stal model Galaxy S10e, následovaný nejvyšším Galaxy S10+. Ze střední třídy smartphonů Samsungu zákazníci loni nejvíce nakupovali Galaxy A40 a Galaxy A50. Nejžádanějším tabletem z prémiové řady byl Galaxy Tab S5e a po něm Galaxy Tab S6. Mezi tablety střední třídy byl největší zájem o Galaxy Tab A 10.1. Nositelné elektronice vévodily chytré náramky Galaxy Fit E a dále chytré hodinky Galaxy Watch 46mm a Galaxy Watch Active 2.

Loni růst, letos pokles kvůli koronaviru

Prémiové smartphony řady Galaxy S10 zaznamenaly o třetinu vyšší prodeje než předloňské modely rodiny Galaxy S9. Velký zájem podle Samsungu projevili zákazníci také o zařízení skládací konstrukce s flexibilním displejem. Loni firma uvedla hybrid mezi tabletem a telefonem Galaxy Fold a letos na jaře i smartphonové véčko Galaxy Z Flip. V oblasti nositelného příslušenství rostl nejrychleji segment chytrých hodinek a zcela bezdrátových sluchátek.

Kontinuální růst byl začátkem letošního roku narušen pandemií koronaviru. Podle Samsungu poklesl nárazově český mobilní trh o třetinu. Zákazníci při nákupu nových zařízení častěji hledí na cenu. „Zaznamenáváme větší pragmatismus nakupujících. Více srovnávají poměr vybavenosti telefonu a jeho ceny. Roste zájem o segment levnějších telefonů,“ říká Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Nejprodávanější zařízení Samsung v ČR (2019):

Mobilní telefony:

  • Premium: Galaxy S10e, Galaxy S10+
  • Střední třída: Galaxy A40, Galaxy A50

Tablety:

  • Premium: Galaxy Tab S5e, Galaxy Tab S6
  • Střední třída: Galaxy Tab A 10.1

Nositelnosti:

  • hodinky a náramky: Galaxy Fit E, Galaxy Watch 46 mm, Galaxy Watch Active2
  • sluchátka: Galaxy Buds
Diskuze (19) Další článek: Chytré hodinky od Honoru získávají další funkce. Nově změří úroveň okysličení krve

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S10e, SMA, Vybavenost, Česká republika, Samsun, Galaxy Buds, Samsung Electronic Czech, Galaxy Watch Active, Pro +, Náramek, Galaxy Fit E, Tomáš Balík