Samsung má hotový fotočip s 5× zoomem. Má se dostat do zatím neznámé novinky

Jihokorejská média informují o tom, že Samsung dokončil vývoj fotoaparátu s pětinásobným optickým přiblížením. Ten je zřejmě výsledkem odkoupení společnosti Corephotonics, o čemž jsme vás informovali v lednu. Firma, která již dříve vyvinula periskopické fotoaparáty s až 10× optickým přiblížením pro značku Oppo tak svým know-how přispěla i k novému fotomodulu od Samsungu.

Ten sice nabídne „pouze“ 5× bezztrátový optický zoom, Samsungu však pomůže dotáhnout se na konkurenci v oblasti mobilního focení s přiblížením. Do hry se opět dostává periskopická soustava čoček, která umožňuje přiblížit scénu bez toho, aby se z telefonu vysouval objektiv. Nový fotomodul má tloušťku pouhých 5 mm, takže se bez problémů vejde do současných smartphonů, zatím poslední fotomodul od divize Samsung Electro-Mechanics s dvojnásobným optickým přiblížením byl ještě o 1 mm tlustší.

Který model od Samsungu tedy dostane fotoaparát s 5× přiblížením jako první? Zřejmá sázka na jistotu je připravovaný tabletofon Galaxy Note 10, ovšem známý leaker IceUniverse tvrdí, že nejvíce „kreativním“ smartphonem od Samsungu pro druhou polovinu letošního roku nebude Galaxy Fold ani Note 10. Zřejmě se tak dočkáme ještě dalšího „flagshipu“, nebo alespoň fotograficky zaměřeného smartphonu. Zřejmě něco na způsob loňského Galaxy A9 (2018), který byl prvním telefonem na světě se čtyřnásobným foťákem. Chystá snad Samsung letos jeho přímého nástupce?

Představení 10× optického zoomu v podání Oppa:

Zdroj Etnews

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Xiaomi Black Shark 2 – Čistý Android s důrazem na surový herní výkon

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Soustava, Zoom, Hotový, Note, Přiblížení, Corephotonics, Samsun, F +, Novinka, DOS, Universe, Etnews